Τη δική της πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT σχεδιάζει η Alibaba, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το BBC, το chatbot θα ονομάζεται Tongyi Qianwen και ο τομέας υπολογιστικού νέφους (cloud computing) της εταιρείας θα το ενσωματώσει σε όλες τις εφαρμογές της εταιρείας.

Από τις αρχές του 2023 αρκετές εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι αναπτύσσουν έναν αντίπαλο του ChatGPT, ενώ η Alibaba έκανε την πρώτη σχετική ανακοίνωση στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Βρισκόμαστε σε μια τεχνολογικά κρίσιμη στιγμή που καθοδηγείται από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και το cloud», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Tongyi Qianwen θα λειτουργεί στα αγγλικά και στα κινέζικα και πως αρχικά θα προστεθεί στο DingTalk, την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον χώρο εργασίας της Alibaba.

Το chatbot θα εκτελεί μια σειρά από εργασίες, όπως η μετατροπή των συνομιλιών σε γραπτές σημειώσεις, η σύνταξη email και επιχειρηματικών προτάσεων κ.ά. Επίσης, θα ενσωματωθεί στο Tmall Genie, το οποίο είναι παρόμοιο με το smart speaker της Alexa, που έχει φτιάξει η Amazon.

Μετά την κυκλοφορία του ChatGPT από την OpenAI, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, το ενδιαφέρον για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η Microsoft έχει προσθέσει το chatbot στη μηχανή αναζήτησής της Bing από τον Φεβρουάριο, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα ενσωματώσει μια έκδοσή του στις εφαρμογές του Office, όπως τα Word, Excel, PowerPoint και Outlook.

Τα δικά τους μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν ανακοινώσει επίσης η Google της Alphabet και ο κινεζικός τεχνολογικός όμιλος Baidu.

Όπως επισημαίνει το BBC, η ρυθμιστική Αρχή του διαδικτύου στην Κίνα έχει παρουσιάσει σχέδιο για τη λήψη μέτρων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης, με κανόνες που προβλέπουν ότι οι εταιρείες θα είναι υπεύθυνες για τη νομιμότητα των δεδομένων που χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε ακόμη

Exxon Mobil: Αύξηση 52% στην αμοιβή του CEO της το 2022

Reuters: Προς νέα αύξηση επιτοκίων 0,25% τον Μάιο η ΕΚΤ

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφύγετε τον φόρο για τα ανείσπρακτα ενοίκια