Στη περικοπή του 7% του προσωπικού της στο νευραλγικό τμήμα του cloud computing ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο κινεζικός κολοσσός της Alibaba, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αναδιάρθρωση της και την αυτόνομη δημόσια εγγραφή κάποιων από τους βραχίονες της.

Την πληροφορία δημοσίευσε το CNBC ισχυριζόμενο πως έχει ήδη ξεκινήσει η ενημέρωση προς το προσωπικό. Σε όσους απολυθούν θα προσφερθούν σημαντικές αποζημιώσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα διευκολυνθούν να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα και κλάδους, εφόσον συμφωνήσουν.

Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια των πλάνων που δημοσίευσε η κορυφαία κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, τον περασμένο Μάρτιο, βάσει των οποίων ο όμιλος θα «σπάσει» σε έξι τμήματα, το καθένα από τα οποία θα έχει δικό του CEO και ΔΣ. Κατόπιν κάποιες από τις αυτόνομες πλέον εταιρείες θα οδεύσουν προς δημόσια εγγραφή.

Ένα από αυτά τα τμήματα που θα διαχωριστεί και θα οργανώσει αυτόνομο IPO είναι και ο βραχίονας του cloud computing, που σήμερα αναλογεί στο 9% των εσόδων της Alibaba. Στόχος της σημερινής διοίκησης είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής εντάσσεται και η περικοπή του προσωπικού.

Η Alibaba είναι ο νούμερο ένα παίχτης στον κλάδο του cloud business στην Κίνα, με βάση το μερίδιο αγοράς που ελέγχει και το νούμερο δύο στην ασιατική ζώνη του Ειρηνικού. Όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό της είναι ελάχιστο μπροστά στους δυτικούς κολοσσούς της Amazon, της Microsoft και της Google.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Ευρωπαϊκή «πρωτιά» για την Ελλάδα – «Έσβησε» όλο το χρέος της πανδημικής περιόδου

Ελλάδα και ΗΠΑ δανείζονται με το ίδιο επιτόκιο – Κάτω των 140 μονάδων το spread με τη Γερμανία (πίνακες)

HSBC: Η οικονομία θα συνεχίσει να εκπλήσσει θετικά με δεύτερη κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ