Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ζήτηση για εταιρείες που στηρίζουν το μοντέλο πληρωμών buy-now-pay-later όπως είναι παραδείγματος χάρη η Affirm, η Afterpay και η Klarna, εκτόξευσαν τη ζήτησή τους. Οι άνθρωποι ήθελαν συνεχώς να κάνουν online παραγγελίες, είχαν όμως, τα χρήματα για να πληρώσουν;

Πλέον, όλοι οι πελάτες της Amazon μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους – όσες και αν είναι αυτές – χωρίς να ανησυχούν αφού o τεχνολογικός κολοσσός έχει τη λύση. Χάρη στη νέα συνεργασία του με την εταιρεία Affirm, οι πελάτες της Amazon θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα για αγορές άνω των 50 δολαρίων να … αγοράζουν τώρα αλλά να πληρώνουν αργότερα, χωρίς μάλιστα, να επηρεάζεται η αξιοπιστία τους στις τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν έρθει η ώρα του checkout και επιλέξετε να εκτελέσετε την πληρωμή της παραγγελίας σας μέσω της εταιρείας Affirm, μετά θα υποβάλλεστε σε έναν «mini πιστωτικό έλεγχο». Αμέσως, θα καθορίζεται το ποσό που μπορείτε να δανειστείτε, οι δόσεις αλλά και ο χρόνος εξόφλησης. Αναλόγως τον πελάτη και την αξία της παραγγελίας, οι δόσεις μπορούν να κυμαίνονται από 3 έως 48 μήνες, με επιτόκιο από 0% έως 30%.

«Πρόκειται για έναν mini πιστωτικό έλεγχο που δεν επηρεάζει το οικονομικό προφίλ και την αξιοπιστία ενός πελάτη. Κυρίως όμως, δεν κοστίζει τίποτα. Δίνει ακόμη, τη δυνατότητα στην Affirm να δανείζει υπεύθυνα στους καταναλωτές, ενώ παρέχει ευελιξία πληρωμών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας στο BusinessInsider.

Οι εταιρείες buy-now-pay-later είναι πιο ελκυστικές για τους πελάτες σε σύγκριση με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών λόγω του μικρότερου αντίκτυπου στα προφίλ και την αξιοπιστία των πελατών.

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνόκτητη ναυτιλία και το ελληνικό ναυτιλιακό cluster

ΡΑΕ – energycost.gr: Το νέο εργαλείο για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας

Μεγάλη τράπεζα προσλαμβάνει στελέχη από… τους ανταγωνιστές της