Τεχνολογία

Amazon: Αβέβαιο το μέλλον της Vesta – Εργαζόμενοι ανησυχούν για το νέο οικιακό ρομπότ

  • newsroom


Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, εδώ και χρόνια εργάζεται για τη δημιουργία μιας νέας έξυπνης συσκευής επιθυμώντας να εισέλθει δυναμικά στο χώρο των οικιακών ρομπότ - Τι προβληματίζει τους υπαλλήλους

Η Amazon εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε ένα πολλά υποσχόμενο τεχνολογικό project. Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, εδώ και καιρό έχει βάλει μπρος για τη δημιουργία μιας νέας έξυπνης συσκευής επιθυμώντας να εισέλθει δυναμικά στο χώρο των οικιακών ρομπότ. 

Περισσότεροι από 800 υπάλληλοι της Amazon συμμετέχουν πλέον στην ομάδα ανάπτυξης του έξυπνου ρομπότ που ακούει στο όνομα Vesta. Αναμένεται να λειτουργεί με τη βοήθεια της Alexa. Η ομάδα έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια, με τον Ceo της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, να δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για το εν λόγω προϊόν.

Τη δημιουργία της νέας τεχνολογίας έχει αναλάβει σύμφωνα με το BusinessInsider, το Lab126, τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Amazon στην Καλιφόρνια. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει σχεδιάσει πολλά από τα προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας, όπως το Amazon Echo, το Fire TV, τα Fire Tablets, καθώς και το Fire Phone – το οποίο τελικά δεν συγκίνησε τους καταναλωτές προκαλώντας τεράστιες οικονομικές συνέπειες στην εταιρεία.

Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται σήμερα πολλοί εργαζόμενοι της Amazon για το μέλλον της Vesta. Πιο αναλυτικά, οι καθυστερήσεις στην παραγωγή αλλά και η αβεβαιότητα γύρω από τη ζήτηση και την επιτυχία του συγκεκριμένου προϊόντος, εγείρουν σοβαρές ανησυχίες στο δυναμικό της Amazon. Αρκετοί είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι που φοβούνται μήπως η Vesta αποδειχθεί μία ακόμη φούσκα για την εταιρεία και έχει παρόμοια μοίρα με το Fire Phone το οποίο κόστισε στην Amazon σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η ομάδα ανάπτυξης της Vesta εξετάζει τώρα, τρόπους με τους οποίους το ρομπότ θα γίνει ακόμη πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές. Η Amazon θα μπορούσε να προσθέσει νέες δυνατότητες και widget τα οποία θα αναβαθμίσουν την τεχνολογία του ρομπότ καθιστώντας το πιο πρακτικό και χρήσιμο για την καθημερινότητά μας. Τέτοια παραδείγματα, αποτελούν η μεταφορά αντικειμένων, η τεχνολογία ανίχνευσης πυρκαγιάς και οικιακής ασφάλειας χρησιμοποιώντας τις κάμερες και τους αισθητήρες της. Ακόμη και η κάθετα κινούμενη κάμερα που διαθέτει η Vesta, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση χαμένων αντικειμένων, όπως κλειδιά κτλ.

Η δέσμευση της Amazon για τη Vesta αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη φιλοδοξία της εταιρεία να καταστήσει την τεχνολογία Alexa πανταχού παρούσα σε μέρη όπου οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους, δηλαδή κυρίως στα σπίτια. Η Amazon μάλιστα, είναι η ηγέτιδα στην αγορά έξυπνων ηχείων στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 70% της αγοράς.

Αυτό όμως που δεν έχει γίνει ακόμη σαφές είναι η επιτυχία των έξυπνων συσκευών της εταιρείας καθώς η ίδια δεν αποκαλύπτει τις πωλήσεις υλικού. Η Amazon έχει ακολουθήσει συχνά μια προσέγγιση scatter για προσωπικές συσκευές, απελευθερώνοντας όχι μόνο μαζικά επιτυχημένα προϊόντα όπως το ηχείο Echo, αλλά και πειραματικά projects όπως ένα ιπτάμενο αεροσκάφος. Σήμερα, ο κολοσσός φαίνεται να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης της Vesta και σύντομα θα είναι καθ’ όλα έτοιμη για να μας παρουσιάσει το νέο της οικιακό ρομπότ.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο: Έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση – Κινείται προς υψηλότερα επίπεδα

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου (vid)

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούχοι θα πάνε ταμείο τέλος Απριλίου