Το μήνυμα είναι γνωστό: «Κάποιος προσπάθησε να μπει στον λογαριασμό σου στο Facebook».

Βέβαια, εσύ δεν έχει δώσει σε κανέναν τους κωδικούς σου. Για να είσαι σίγουρος όμως, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αλλάζεις κωδικό.

Λίγες μέρες αργότερα, έρχεται το ίδιο μήνυμα: «Κάποιος προσπάθησε να μπει στον λογαριασμό σου στο Facebook».

Πλέον, βεβαιώνεσαι ότι δεν το έχεις δώσει πουθενά.

Επομένως, κάτι άλλο συμβαίνει. «Μήπως κάποια εφαρμογή προσπαθεί να σου υποκλέψει τους κωδικούς;» – στο ρητορικό ερώτημα της ημέρας

Μια πρόσφατη έρευνα της Trend Micro αναφέρεται σε περισσότερα από 200 εφαρμογές, οι οποίες παρουσιάζουν κακόβουλη συμπεριφορά, καθώς εξαιτίας του Facestealer spyware που διαθέτουν υποκλέπτουν κωδικούς Facebook.

Εκτός από αυτό, η γνωστή εταιρεία κυβερνοασφαλείας ανακάλυψε και περισσότερα από 40 fake cryptocurrency miner apps τα οποία προσπαθούν να υποκλέψουν κρυπτονομίσματα και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς κανενός είδους άδεια εκ μέρους του χρήστη.

Ετσι, αυτές τις εφαρμογές πρέπει να τις αφαιρέσεις άμεσα.

Δείτε κάποιες από αυτές

  • Daily Fitness OL
  • Enjoy Photo Editor
  • Panorama Camera
  • Photo Gaming Puzzle
  • Swarm Photo
  • Business Meta Manager
  • Cryptomining Farm Your own Coin

Πρόκειται για εφαρμογές που αναφέρονται ως παράδειγμα από την TrendMicro που θα πρέπει αφενός να αφαιρέσεις και αφετέρου να μην κατεβάσεις ξανά.

Το θετικό είναι πως οι παραπάνω εφαρμογές, αλλά και εκείνες οι οποίες δεν δημοσιεύθηκαν από την Trend Micro, έχουν αφαιρεθεί ήδη από το Play Store.

Διαβάστε ακόμη 

Κομισιόν: Επιπλέον πόρους 1,5 δισ. για την ενεργειακή μετάβαση θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης 

Ελαιώνες Σακελλαροπούλου: Το «άγιο» ελαιόλαδο της Λακωνίας και η εταιρεία που σαρώνει στους διεθνείς διαγωνισμούς (pics) 

H Goldman Sachs αγοράζει 2 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, ο Έλληνας συνεργάτης του Ελον Μασκ, το νέο ντέρμπι Cosmote-Nova, το σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπεί και οι μάγειρες των 3.000 ευρώ στις βίλες της Μυκόνου