Στη νεοφυή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic θέλει να επενδύσει η Google.

Η νέα επένδυση του κολοσσού εκτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρία θα αξίζει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Google θέλει να δημιουργήσει το αντίπαλον δέος του γνωστού ChatGPT. Η μητρική εταιρεία του τεχνολογικού κολοσσού, η Alphabet, φέρεται να έχει δεσμεύσει χρηματοδότηση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Anthropic, η οποία αναπτύσσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Anthropic θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της OpenAI, η οποία βρίσκεται πίσω από το εξαιρετικά δημοφιλές ChatGPT που κατέκτησε τον κόσμο το περασμένο έτος, αφήνοντας αρκετά πίσω το σύστημα Bard της Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι, δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει «10 έως 25%» πιθανότητες να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Το δημοσίευμα υποστήριξε ότι έχουν ήδη επενδυθεί προκαταβολικά 500 εκατομμύρια δολάρια στην startup εταιρεία, ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν με την πάροδο του χρόνου.

Η πολύ μεγάλη αυτή επένδυση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την επένδυση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon στην Anthropic, αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο Αμοντέι πρώην αντιπρόεδρος έρευνας της OpenAI μιλώντας στο τεχνολογικό podcast Logan Bartlett Show, δήλωσε: «Η πιθανότητα να πάει κάτι πραγματικά καταστροφικά στραβά στην κλίμακα του ανθρώπινου πολιτισμού μπορεί να είναι κάπου μεταξύ 10 και 25%. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα 75 έως 90% να αναπτυχθεί αυτή η τεχνολογία και όλα να πάνε καλά».

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα πάρετε αμοιβή 100 – 3.000 ευρώ με την ανανεωμένη εφαρμογή e-appodixi

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ελάχιστο «δηλωμένο» εισόδημα… ένας «μισθός» 780 ευρώ

Η (διαχρονική) μανία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κανάλια, τα funds κυνηγάνε (και) το Δημόσιο, τα «μαϊμού» στελέχη και η μυστήρια υπόθεση της Crown Hellas

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ