Σε περιορισμό της χρήσης απαντήσεων που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη σε ορισμένα αποτελέσματα αναζήτησης, προχωράει η Google, αφού η τεχνολογία έκανε σοβαρά λάθη, όπως να προτρέψει τους χρήστες να βάλουν κόλλα στην πίτσα τους ή να αναφέρει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν μουσουλμάνος.

Η Google άρχισε να βάζει τις απαντήσεις τεχνητής νοημοσύνης πάνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης για χρήστες στις ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες, αλλά χρήστες και ειδικοί στις μηχανές αναζήτησης άρχισαν να παρατηρούν ότι πολύ λιγότερα ερωτήματα έπαιρναν απαντήσεις από AI σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, παρατήρησε η Washington Post.

Η επικεφαλής αναζήτησης της Google, Λιζ Ράιντ, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία μειώνει ορισμένες από τις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, τις οποίες αποκαλεί «Επισκόπηση AI» (AI Overviews). Η εταιρεία μείωσε τη χρήση αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πηγαίο υλικό για τις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, σταματά ορισμένες απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία και «πρόσθεσε περιορισμούς ενεργοποίησης για ερωτήματα όπου οι Επισκοπήσεις AI δεν αποδείχθηκαν εξίσου χρήσιμες», δήλωσε η Ράιντ. Παράλληλα έκανε πάνω από δώδεκα τεχνικές αλλαγές με στόχο τη βελτίωση του συστήματος, είπε στην WP η Ράιντ.

Η αλλαγή είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα όπου η Google λανσάρει ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης με ενθουσιασμό και στη συνέχεια το περιορίζει αφού δεν έχει την εξέλιξη που επιθυμεί. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία απέκλεισε τους χρήστες από το να δημιουργούν εικόνες ανθρώπων με το εργαλείο εικόνας AI, αφού συντηρητικοί σχολιαστές την κατηγόρησαν για προκατάληψη κατά των λευκών.

Διαβάστε ακόμη

Τριγμοί στον ευρωπαϊκό τουρισμό – Χρεοκόπησε η γερμανική FTI Group – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Το ράλι στον χρυσό, το ασήμι και τον χαλκό θα συνεχιστεί, τονίζουν αναλυτές

Ελληνικά προϊόντα: Προσπάθεια για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου σε μεγάλα σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ