Τεχνολογία

Hyundai: Πραγματικότητα τα ιπτάμενα αυτοκίνητα έως το 2030

  • newsroom


Η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει στις αστικές μετακινήσεις αέρος για την αποσυμφόρηση των δρόμων και τη μείωση των εκπομπών ρύπων

Κάποτε αποτελούσαν επιστημονική φαντασία, φαίνεται όμως ότι σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Ο λόγος για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, καθώς σύμφωνα με τον Guardian η Hyundai αναμένεται να τα έχει θέσει σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η Hyundai πιστεύει ότι σε μερικά χρόνια τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα αποτελούν πραγματικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των δρόμων στις μεγάλες πόλεις και στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με τον Michael Cole, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της εταιρείας, η Hyundai «έχει κάνει πολύ σημαντικές επενδύσεις» στις αστικές μετακινήσεις αέρος, καθώς πιστεύει ότι «αποτελούν πραγματικά μέρος του μέλλοντος».

Ο ίδιος τόνισε: «Πιστεύουμε ότι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας σίγουρα οι μετακινήσεις αέρος θα προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία για την αποσυμφόρηση των πόλεων και θα συμβάλλουν στη μείωση των καυσαερίων, είτε πρόκειται για αστικές μετακινήσεις, είτε για υπεραστικές».

Τον Ιανουάριο 2020 η εταιρεία είχε παρουσιάσει στην έκθεση Consumer Elextronics στο Λας Βέγκας το κόνσεπτ της για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, το οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με την Uber. Επίσης, συμμετέχει στη δημιουργία του πρώτου αεροδρομίου στη Βρετανία χωρίς αεροδιάδρομο, για κάθετη απογείωση και προσγείωση αεροπλάνων, που αναμένεται να λειτουργήσει στο Κόβεντρι μέσα στο 2021.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Με το βλέμμα στο… 2022 – Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές επενδύσεις

Νίκος Τσάκος: Έτοιμος ο στόλος της ΤΕΝ για την επανάκαμψη της ναυλαγοράς

Επιδότηση για e-shop: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι