Τεχνολογία

iPhone: Τι θα γίνει με την αναγνώριση προσώπου με μάσκα

  • newsroom


Η επόμενη αναβάθμιση στο λογισμικό του smartphone θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το τότε που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το τότε που ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 σε κάποιους χρήστες iPhone θα μπορεί να αντιμετωπίζει η επόμενη αναβάθμιση στο λογισμικό του smartphone.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκλειδώνουν το κινητό τους τηλέφωνο με την εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου ακόμη και εάν φορούν μάσκα.

Η αναβαθμισμένη εκδοχή του Face ID θα λειτουργεί σε iPhone και iPads με το λειτουργικό σύστημα iOS 15.4, το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο μισό του Μαρτίου.

Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Apple δημιουργήθηκε το 2017 ως νέο στοιχείο του iPhoneX. Αλλά εξελίχθηκε σε πονοκέφαλο για τους χρήστες και την ίδια την εταιρεία το 2020, όταν η Covid -19 άρχισε να σαρώνει τον πλανήτη και η χρήση της μάσκας έγινε υποχρεωτική. Μία προσωρινή λύση δόθηκε πέρυσι με μία αναβάθμιση λογισμικού, αλλά μόνο για τους χρήστες του Apple Watch.

Στα σκαριά βρίσκεται και η αποκάλυψη του νέου χαμηλού κόστους iPhone και ενός αναβαθμισμένου iPad. Σύμφωνα με το Bloomberg και τα δύο θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:

Σκρέκας: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης – Οι επιδοτήσεις

Ίλιον: Μέλη του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν σε σούπερ μάρκετ

«ΓΕΦΥΡΑ»: Μέχρι πότε θα επιδοτούνται από το κράτος οι δόσεις στα στεγαστικά δάνεια