Ένα νέο chatbot με τεχνητή νοημοσύνη μόλις κυκλοφόρησε το LinkedIn με στόχο να γίνει ο προπονητής σας για όσους αναζητούν εργασία, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε την επόμενη δουλειά σας. Το chatbot, το οποίο τροφοδοτείται από το GPT-4 του OpenAI, άρχισε να κυκλοφορεί σε premium χρήστες την Τετάρτη 1/11 και προσπαθεί να βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν εάν μια αίτηση εργασίας αξίζει τον χρόνο τους.

Για να ανοίξετε το chatbot, απλώς κατευθυνθείτε σε μια αγγελία εργασίας και επιλέξτε μία από τις προτροπές ερωτήσεων, όπως «Είμαι κατάλληλος για αυτήν τη δουλειά;» ή «Πώς μπορώ να τοποθετηθώ καλύτερα για αυτή τη δουλειά;». Αφού αναλύσει το προφίλ και την εμπειρία σας, το bot θα απαντήσει με απαντήσεις όπως «Το προφίλ σας δείχνει ότι έχετε μεγάλη εμπειρία στο μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, κάτι που σχετίζεται με αυτόν τον ρόλο».

Για να κάνουν αυτή την εμπειρία bot πιο ανεκτή, οι μηχανικοί του LinkedIn έπρεπε να μειώσουν τον λανθάνοντα χρόνο που σχετίζεται με τα ερωτήματα. Μιλώντας στο CNBC σχετικά με αυτό το θέμα, ο Erran Berger, αντιπρόεδρος της τεχνολογίας προϊόντων του LinkedIn, είπε:

«Έπρεπε να φτιάξουμε πολλά πράγματα για να το αντιμετωπίσουμε και να την κάνουμε μια ευχάριστη εμπειρία. Όταν έχετε αυτές τις εμπειρίες συνομιλίας, μερικές φορές είναι σχεδόν σαν αναζήτηση — περιμένετε να είναι στιγμιαία. Και έτσι υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες πλατφόρμας που έπρεπε να αναπτύξουμε για να το κάνουμε αυτό δυνατό».

Ένα άλλο ζήτημα είναι η ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτό το chatbot, το LinkedIn είπε ότι έχει επενδύσει πολλά για να διασφαλίσει ότι το chatbot παραμένει εντός των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων αυτού που πληροί τα υπεύθυνα πρότυπα τεχνητής νοημοσύνης.

Όσον αφορά στις δυνατότητες, μία από τις μοναδικές ικανότητες που πρόσθεσε το LinkedIn ήταν να εμφανίζει το bot μερικά από τα άτομα στο LinkedIn που εργάζονται για την εταιρεία για την οποία προβάλλετε μια θέση. Θα επιλέξει χρήστες που έχουν συνδέσεις δεύτερου ή τρίτου βαθμού μαζί σας, ώστε να μπορείτε να τους στείλετε ένα μήνυμα σχετικά με την ευκαιρία με την επιλογή να γράψει το μήνυμα η τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ελαΐς – Unilever για το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ: «Διαφωνούμε, θα προχωρήσουμε σε αμφισβήτησή του»

Γκουλνάρα Καρίμοβα: Πώς η «πριγκίπισσα του Ουζμπεκιστάν» έκλεψε τα κρατικά ταμεία

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές αυξάνουν τις παραγγελίες για νεότευκτα πλοία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ