Έως το τέλος του 2022 θα έχει εγκατασταθεί δημόσια προσβάσιμο WiFi στους σταθμούς και των τριών γραμμών μετρό της πρωτεύουσας καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή γίνονται βήματα για να κλείσει το «κενό» στην επικοινωνία κατά την ώρα της παραμονής εντός του μέσου μεταφοράς, ώστε το δίκτυο να είναι διαθέσιμο στους επιβάτες σε λίγα χρόνια.

Η ανάπτυξη του δικτύου έχει ενταχθεί στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν 2.500 WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα.

Ένα δύσκολο τεστ έχει αποδειχθεί η κάλυψη των «τυφλών» σημείων του υπόγειου δικτύου του μετρό, κυρίως εντός τούνελ και σηράγγων, με κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα του απρόσκοπτου σερφαρίσματος σε όσους έχουν δεδομένα στα κινητά τους.

Η ΣΤΑΣΥ έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την Cosmote και την εταιρεία διαχείρισης παθητικών υποδομών κινητής Vantage Towers, ώστε να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για την κάλυψη δικτύου 4G/5G.

Επειδή τα έργα μπορεί να γίνουν μόνο τις ώρες που το μετρό δεν λειτουργεί, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 2,5 χρόνια για την ολοκλήρωση. Πρώτος στόχος είναι η πιλοτική εφαρμογή από τον Νοέμβριο σε πέντε σταθμούς του μετρό και τις μεταξύ τους σήραγγες, ξεκινώντας από το Ελληνικό.

Διαβάστε ακόμα:

Ρεκόρ 29 ετών για τον πληθωρισμό – Στο 12,1% τον Ιούνιο

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Μαζί με τον «λογαριασμό» έρχονται και αναδρομικοί έλεγχοι

Project Delfini: Με φωτοβολταϊκό πάρκο στη Δράμα το ντεμπούτο της Macquarie στις ΑΠΕ