Τεχνολογία

Ποιοι και γιατί φοβούνται το Apple Car;

  • newsroom


Αν νομίζετε πως η υπόθεση αυτοκίνητο για την Apple έχει κλείσει πέφτετε έξω - Ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Tim Cook, άφησε πρόσφατα να εννοηθεί σε δηλώσεις του πως το Apple Car θα συμβεί

Τελευταία κυκλοφορούν πολλές ειδήσεις γύρω από την παραγωγή αυτοκινήτων από κολοσσούς στον τομέα της τεχνολογίας. Και ενώ η Sony έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν έχει σκοπό να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία, υπάρχουν φήμες τόσο για την Huawei και πολύ περισσότερο για την Xiaomi. Ειδικά για την τελευταία οι φήμες επιβεβαιώνονται αφού ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Lei Jun, είπε πως αυτό θα είναι το τελευταίο μεγάλο πρότζεκτ πριν κλείσει την καριέρα του.

To πιο πιθανό είναι η Xiaomi να έχει ήδη συμφωνήσει με κάποια μεγάλη κινεζική εταιρία και σε συνεργασία με αυτή να προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και αν κρίνουμε από τις προδιαγραφές των smartphones και των λοιπών συσκευών, τότε θα πρέπει να περιμένουμε εξίσου ποιοτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα σήματα της Xiaomi.

Φυσικά, αυτά τα παρατηρεί καλύτερα από όλους και η Apple που λογικά δεν θα αφήσει αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση. «Κατά την άποψή μου, η αυτόνομη τεχνολογία από μόνη της είναι μία βασική τεχνολογία,. Εάν κάνετε ένα βήμα πίσω, το αυτοκίνητο, με πολλούς τρόπους, είναι ένα ρομπότ. Ένα αυτόνομο αυτοκίνητο είναι ένα ρομπότ. Και έτσι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν αυτόνομα. Και θα δούμε τι κάνει η Apple», δήλωσε ο Cook σε podcast του Sway, όπως αναφέρει το CNBC.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsauto.gr