Τεχνολογία

Ρωσία: Το Twitter δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόταση για συνομιλίες

  • newsroom


Η Μόσχα πρότεινε στο Twitter συνομιλίες μετά την «επιβράδυνση» που επέβαλε στην πλατφόρμα του – Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί

Η αρχή εποπτείας των επικοινωνιών στη Ρωσία Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει απάντηση από το Twitter, μετά από την απαίτησή της να απομακρύνει από την πλατφόρμα του αναρτήσεις με απαγορευμένο περιεχόμενο.

Στην ανακοίνωση της Roskomnadzor αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα, 11 Μαρτίου του 2021, περισσότερες από 3.100 αναρτήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν στην πλατφόρμα.

«Απάντηση στο αίτημα της Roskomnadzor στο Twitter να αφαιρέσει απαγορευμένες αναρτήσεις με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, διαφήμισης των ναρκωτικών και προτροπής σε αυτοκτονίες, δεν υπήρξε. Προσβλέπουμε στο ότι η εταιρεία Twitter θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνση αυτού του είδους απαγορευμένης πληροφόρησης και θα ενημερώσει την Roskomnadzor», αναφέρει η ανακοίνωση.

Επιβράδυνση λειτουργίας του Twitter στη Ρωσία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Roskomnadzor, η λειτουργία του Twitter επιβραδύνθηκε κατά 100% στα κινητά τηλέφωνα και κατά 50% στα σταθερά δίκτυα επικοινωνιών στη Ρωσία. Η επιβράδυνση επεκτείνεται και στην αποστολή βίντεο και γραφικών απεικονίσεων, ωστόσο τα μηνύματα στέλνονται χωρίς περιορισμούς.

Μάλιστα, η ρωσική εποπτική αρχή χαρακτήρισε ως ανοησία τον ισχυρισμό του Twitter ότι η Ρωσία θέλει να στραγγαλίσει τον δημόσιο διάλογο.

Νωρίτερα, η Roskomnadzor είχε ανακοινώσει ότι προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε σχέση με την πρόσβαση στους σέρβερς των YouTube και Google, καθώς και άλλων μέσων που καταγράφηκαν χθες, δεν έχουν σχέση με την απόφαση που ελήφθη για την επιβράδυνση του Twitter στη Ρωσία, αλλά με βλάβη στο κέντρο επεξεργασίας δεδομένων στο Στρασβούργο.

Διαβάστε ακόμη

Motor Oil: Τελική ευθεία για την ομολογιακή έκδοση των €200 εκατ. – Πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πέρασαν τα πρώτα πακέτα στο ΧΑ – Οι Ολλανδοί πουλούν το 28% (Upd)

Ο «λευκός καπνός» για την Τράπεζα Πειραιώς, το «happy end» για τον Ολλανδό και τον Περιστέρη και το νέο story της Euromedica

Απόρρητο Απόρρητο