Στην «αντεπίθεση» πέρασε η Sony μετά την τεράστια εξαγορά της Activision από τη Microsoft, η οποία πιθανόν θα έφερνε πολλούς τίτλους videogames αποκλειστικά στο Xbox, αφήνοντας αρκετά πίσω της τον ιαπωνικό τεχνολογικό κολοσσό.

Σύμφωνα με το BBC, η Sony ανακοίνωσε την εξαγορά έναντι 3,6 δισ. δολαρίων των στούντιο παραγωγής παιχνιδιών Bungie, το οποίο έχει λανσάρει τα εμβληματικά Destiny και Halo, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εμβέλεια του Xbox.

Με την κίνηση αυτή, η Sony πιστεύει ότι «θα προσεγγίσει δισεκατομμύρια παίκτες» και πως το PlayStation θα επεκταθεί σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.

Όπως αναφέρει η Bungie στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια έχουν απεριόριστες δυνατότητες και ότι για να κάνουμε οτιδήποτε αξίζει στον χώρο του entertainment πρέπει να δουλέψουμε πολύ για το όραμά μας, το στούντιό μας και την απίστευτη ομάδα δημιουργών που φτιάχνουν αξέχαστους κόσμους, που έχουν πραγματικά σημασία για τους ανθρώπους.

Στη Sony βρήκαμε έναν συνεργάτη που υποστηρίζει χωρίς προϋποθέσεις αυτό που είμαστε και ο οποίος θέλει να δώσει ώβηση στο όραμά μας».

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια παρά τον πληθωρισμό

ΕΝΦΙΑ: «Δώρο» 350 εκατ. και 10 δόσεις στη μεσαία τάξη – Ο χάρτης των αυξομειώσεων ανά περιοχή

Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξηση στο βασικό επιτόκιο – Η πρώτη διαδοχική αύξηση μετά το 2004