Τεχνολογία

Tik Tok: Απαγορεύει το περιεχόμενο που προωθεί τις διατροφικές διαταραχές

  • newsroom


Η εφαρμογή έχει δεχθεί στο παρελθόν επικρίσεις, επειδή επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό του περιεχομένου υπέρ της νευρικής ανορεξίας

Την απόφαση να επικαιροποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές της με σκοπό να προωθήσει την «ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία» των χρηστών της έλαβε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Για τον λόγο αυτό, μία από τις αλλαγές, στις οποίες προχωρά, είναι η κατάργηση περιεχομένου που προωθεί τις διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία.

Αν και το Tik Tok επισήμως δεν επιτρέπει περιεχόμενο που προωθεί ή εξυμνεί τις διατροφικές διαταραχές, και εφαρμόζει τον κανόνα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ανθρώπινης και τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή έχει επικριθεί στο παρελθόν επειδή επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό του περιεχομένου υπέρ της νευρικής ανορεξίας.

Ως απάντηση σε αυτήν την κριτική, τα τελευταία χρόνια το Tik Tok προσπάθησε να χειριστεί το επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα της. Έτσι, το 2020 η εταιρεία επέβαλε περιορισμούς στις διαφημίσεις απώλειας βάρους και το 2021 κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα, που προσφέρει αριθμό τηλεφώνου γραμμής βοήθειας για χρήστες που αναζητούν hashtags σχετικά με διατροφικές διαταραχές.

Παρόλα αυτά, επιβλαβές περιεχόμενο εξακολουθεί να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ενώ βίντεο που τεκμηριώνουν την ανάρρωση χρηστών συχνά αφαιρούνται άδικα. Σε μια προσπάθεια να καταστήσει την εφαρμογή ασφαλέστερη, η εταιρεία δήλωσε ότι τώρα θα αρχίσει να αφαιρεί βίντεο που προωθούν συμπτώματα διατροφικών διαταραχών, όπως η βραχυπρόθεσμη νηστεία και η υπερβολική σωματική άσκηση.

«Πραγματοποιούμε αυτήν την αλλαγή σε συνεννόηση με ειδικούς, ερευνητές και γιατρούς που ειδικεύονται στις διατροφικές διαταραχές, καθώς κατανοούμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν προβλήματα με ανθυγιεινά πρότυπα διατροφής, χωρίς να έχουν διάγνωση διατροφικής διαταραχής», αναφέρεται σε δήλωση στον ιστότοπο της Tik Tok.

Διαβάστε ακόμη

Κριστίν Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει υψηλός στο εγγύς μέλλον

JP Morgan: Αποσύρει την πρόταση αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς μπορούν να το καταχωρίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού άνω των 60 ετών