Αρον άρον αποσύρει την πρόταση αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα η αμερικανική τράπεζα JP Morgan με αφορμή το sell-off που έχουν υποστεί οι εγχώριοι τίτλοι από την αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα. Η αμερικάνικη τράπεζα στοπάρει με ζημιά τις θέσεις της στο σχετικό trade στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα έναντι των πορτογαλικών, αγορά δηλαδή μιας θέσης σε ελληνικούς τίτλους και ισόποση πώληση μιας θέσης στα πορτογαλικά δεκαετή ομόλογα.

Η JP Morgan εξηγεί ότι τα εγχώρια ομόλογα δέχτηκαν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κάτι που ωστόσο η ίδια δεν μπορεί να δικαιολογήσει βάσει των θεμελιωδών δυνάμεων και πιθανότατα οφείλεται στη ρηχότητα της αγοράς σε όρους αξίας συναλλαγών. Η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή σε μέγεθος και μικρές κινήσεις μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τις τιμές των ομολόγων.

Η JP Morgan αναφορικά με τα spreads των ελληνικών δεκαετών εκτιμά πως θα κινηθούν πολύ υψηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις στις 180 μ.β το Μάρτιο, στις 170 μ.β τον Ιούνιο, στις 170 μ.β το Σεπτέμβριο και στις 180 μ.β το Δεκέμβριο.

Οι προβλέψεις για την οικονομία παραμένουν αναλλοίωτες σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά, με εκτίμηση για 5,2% ανάπτυξη φέτος, πληθωρισμό στο 1%, έλλειμμα στο 3,9% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%. Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών θα κινηθεί στο 4% του ΑΕΠ και ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στο 197%.

Διαβάστε ακόμη

Αρ. Παντελιάδης: Επενδύσεις 18 εκατ. σε φωτοβολταϊκά για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος των MyMarket και ΜΕΤΡΟ

To deal που ψήνουν στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τα «κόκκινα» ξενοδοχεία της Intrum, η βροχή από συμφωνίες στις ασφαλιστικές και τα μυστήρια του τζόγου 

Ισχυρό πλήγμα στο θαλάσσιο εμπόριο από τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας (γραφήματα)