Η Sony ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συστήσει μια νέα θυγατρική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων εντός του 2022, ονόματι Sony Mobility,  ανακοινώνοντας παράλληλα τα σχέδιά της για μία νέα μονάδα σπορ οχημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξετάζει την κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, δήλωσε ότι συνδυάζοντας τις τεχνολογίες της εταιρείας σε αισθητήρες, cloud, 5G, ψυχαγωγίας και άλλων «πιστεύουμε ότι η Sony βρίσκεται σε καλή θέση ως εταιρεία ψυχαγωγίας, ώστε να στραφούμε στην κινητικότητα.

Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, η Sony πρόκειται να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική στο νέο της εγχείρημα, στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του SUV που σχεδιάζει, το μοντέλο Vision-S 02.

Το SUV θα αξιοποιεί τους αισθητήρες της Sony ώστε να προσφέρει ορισμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Επίσης, το συγκεκριμένο μοντέλο αξιοποιεί και ορισμένα από τα προϊόντα ψυχαγωγίας της εταιρείας. Ενδεικτικά, οι επιβάτες θα μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια μέσα στο αυτοκίνητο, συνδέοντάς το με τις κονσόλες PlayStation στο σπίτι τους.

Το πρώτο πρωτότυπο της εταιρείας, το Vision-S 01 είχε αποκαλυφθεί προ διετίας και έχει δοκιμαστεί στους δρόμους της Ευρώπης. Το νέο SUV θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα cloud με το πρώτο μοντέλο.

Πάντως, στην ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίστηκε, εάν η Sony θα προχωρήσει μόνη στην κατασκευή αυτοκινήτων ή εάν θα συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες.

Διαβάστε ακόμη:

Το μεγάλο comeback των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό – Ποιες χώρες βρίσκονται στο βεληνεκές τους

Μετάλλαξη covid-19: Έπληξε το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης containers στον κόσμο προκαλώντας ανησυχίες

Handelsblatt: Από την παγίδα χρέους θα γλυτώσουν μόνο Ελλάδα και Πορτογαλία