Την επόμενη γενιά της πλατφόρμας 2.0 αναμένεται να φέρει στην αγορά έως το 2027 ή το 2028 η Cariad, η μονάδα λογισμικού της Volkswagen, όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της σε συνέδριο των Financial Times πριν από λίγες ημέρες.

Το λογισμικό θα επέτρεπε τη λεγόμενη αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και επρόκειτο να εφαρμοστεί σε όλο τον στόλο από το 2026, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις στην ανάπτυξή του.

Ο Άρνι Άντλιτζ δήλωσε ότι η εταιρεία επέλεξε πρώτα να επικεντρωθεί στην έκδοση της πλατφόρμας που θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος σε premium ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το e-Macan και το Audi Q6 e-tron.

«Θα υπάρχουν υπέροχα αυτοκίνητα σε αυτήν την πλατφόρμα… αυτό μας δίνει λίγη ευελιξία να αναβάλουμε το 2.0 για το 2027, 2028», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας ένα ρεπορτάζ του Reuters πέρυσι ότι το λανσάρισμα της πλατφόρμας θα μετατεθεί προς το τέλος της δεκαετίας.

Νωρίτερα, η Volkswagen είχε διορίσει τον επικεφαλής παραγωγής της Bentley, Πϊτερ Μπος προκειμένου να ηγηθεί της Cariad, η οποία στηλιτευτεί για καθυστερήσεις και υπερβολικές δαπάνες από τότε που ιδρύθηκε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Χέρμπερτ Ντις.

«Αυτή θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που θα επικεντρωθεί στην ανάκαμψη της Cariad», είπε ο Άντλιτζ  την περασμένη Πέμπτη, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν να βασιστεί περισσότερο σε εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου να μειώσει το κόστος, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να δημιουργήσει δική της τεχνογνωσία του στο λογισμικό.

Ο απώτερος στόχος της Volkswagen είναι μια ενοποιημένη αρχιτεκτονική λογισμικού και ηλεκτρονικών για όλα τα οχήματα του ομίλου VW. Θα βασίζεται σε ημιαγωγούς Qualcomm στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και στην Κίνα θα χρησιμοποιεί υπερ-τσιπ που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Horizon Robotics με την οποία συνεργάζεται.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Aύξηση 17,2% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Απρίλιο

$500 εκατ. για το «Explorer of the Seas»: Όσα είδαμε και μάθαμε στην επίσκεψη στo κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean (pics)

TechSaloniki: Ακόμα δύο πολυεθνικές πληροφορικής έρχονται στη Θεσσαλονίκη – Ανοικτές εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ