Σε προηγμένες φωτογραφικές μηχανές για χρήση ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς και πολυεργαλεία με μεγάλη αντοχή στη χρήση τους και σειρά νέων δυνατοτήτων, εξελίσσονται και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας.

Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να αποκτήσει σε προσιτές τιμές έξυπνα κινητά τηλέφωνα, με χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα από τα έξυπνα κινητά – ναυαρχίδες, όπως αποκαλούνται, των εταιρειών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Xiaomi, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τη νέα σειρά Redmi Note 13, τα Pro μοντέλα της νέας σειράς που αποτελείται από 5 συσκευές (Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G και Redmi Note 13), διαθέτουν κάμερα 200ΜΡ με σταθεροποίηση εικόνας (optical image stabilization) για λήψεις με υψηλή ευκρίνεια, που θα βρει κανείς μόνον σε συσκευές επιπέδου ναυαρχίδας.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια παρουσίασης στο Βουκουρέστι, υπάρχει η δυνατότητα για λήψεις από μεγάλη απόσταση με ζουμ, με τους χρήστες να μπορούν να εστιάσουν σε κάποιο άτομο μέσα στο πλήθος, ή να έρθουν πιο κοντά στο θέμα που επιλέγουν.

Όπως επισημάνθηκε, τα προηγμένα αυτά συστήματα καμερών υποστηρίζονται από αισθητήρα και βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας, για άριστη ποιότητα ακόμα και σε συνθήκες κακού φωτισμού.

Ταυτόχρονα, και τα βασικά μοντέλα της σειράς Redmi Note 13 5G και Redmi Note 13, διαθέτουν κεντρική κάμερα στα 108ΜΡ με μεγάλο ζουμ. Κάθε μία από τις συσκευές παρέχει υπολογιστική φωτογραφία επόμενης γενιάς και ισχυρή επεξεργασία.

Η νέα σειρά, μεταξύ άλλων, διαθέτει πολλές λειτουργίες, όπως προστασίας των ματιών. Επίσης, περιλαμβάνει για πρώτη φορά στη σειρά έναν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, ενώ με αναβαθμίσεις στη μηχανική και τον σχεδιασμό η σειρά προσφέρει ανθεκτικότητα σε χρήση σε δύσκολες συνθήκες.

Συσκευή από τη νέα σειρά Redmi Note 13

Η σειρά Redmi Note 13, όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων στην παρουσίαση, αποτελεί το βασικό εργαλείο, μέσα από το οποίο φοιτητές από 61 χώρες του κόσμου συμμετέχουν σε μια περιπέτεια κατά μήκος της Ευρώπης, όπου θα ολοκληρώσουν προκλήσεις, θα δημιουργήσουν υλικό και θα μοιραστούν εμπειρίες.

Με βελτιώσεις σε κάθε τομέα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η σειρά Redmi Note 13 ανεβάζει τη σειρά Redmi Note σε «νέα ύψη», ώστε οι χρήστες smartphone σε όλον το κόσμο να απολαμβάνουν λειτουργίες και επιδόσεις που θα έβρισκαν μόνο σε smartphone-ναυαρχίδες, πάντα σε λογικές τιμές.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν επίσης τρεις νέες προσθήκες στα wearables της Xiaomi. Πρόκειται για τα έξυπνα ρολόγια (Redmi Watch 4) και τα έξυπνα ακουστικά Redmi Buds 5 Pro και Redmi Buds 5. Όλα τα νέα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από την Info Quest Technologies, επίσημο διανομέα της Xiaomi στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Αυτοί είναι οι τρεις κίνδυνοι που απειλούν τα χρηματιστήρια

Ερευνα KPMG: Πτώση της αισιοδοξίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία (pics)

Πούτιν – Σίσι: Εγκαινίασαν την 4η μονάδα του ρωσικής κατασκευής πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ