Δύο ελληνικά αεροδρόμια διακρίθηκαν στα βραβεία της Ποιότητας Υπηρεσιών Αεροδρομίων (Airport Service Quality Awards), βάσει της εμπειρίας των επιβατών.

Οι περίπου 465.000 επιβάτες σε δημοσκόπηση του 2022 από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) και την εταιρεία Amadeus κλήθηκαν να αξιολογήσουν τα αεροδρόμια την ημέρα του ταξιδιού τους με βάση περίπου 30 κριτήρια, συμπεριλαμβανομένου του check-in, της ευκολίας στην μετακίνηση εντός του αεροδρομίου, τα ψώνια και το φαγητό.

Πολλαπλές διακρίσεις ανάμεσα στα αεροδρόμια που φιλοξενούν άνω των 40 εκατ. επιβατών ετησίως δέχθηκε το Fiumicino της Ρώμης – διακρίθηκε για την καθαριότητα, την ευχάριστη ατμόσφαιρα και το αφοσιωμένο προσωπικό.

Εξαιρετικές κριτικές συγκέντρωσε και το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και το ευχάριστο κλίμα, καθώς και γενικά για την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Βέβαια, ανάμεσα στα αεροδρόμια που ξεχώρισαν βρέθηκε και το Changi στη Σιγκαπούρη, λόγω ευκολίας στην μετακίνηση εντός των χώρων του αεροδρομίου και του αφοσιωμένου προσωπικού.

Σε ό,τι μας αφορά, στη λίστα με τα καλύτερα συνολικά αεροδρόμια στον κόσμο βρέθηκε το Ελ. Βενιζέλος για την κατηγορία με 25 έως 40 εκατ. επιβάτες ετησίως, μαζί με το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας και της Ζυρίχης για την Ευρώπη.

Το δεύτερο ελληνικό που διακρίθηκε στην κατηγορία με 5 έως 15 εκατ. επιβάτες ετησίως ήταν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα

Ολικό restart για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

O χάρτης με τα ξενοδοχεία: Αύξηση κατά 19% των δωματίων στην Αθήνα την οκταετία 2015-2022 (γραφήματα)

Νέα βουτιά στα κρυπτονομίσματα: Οι 3 παράγοντες που πιέζουν τις τιμές (γράφημα)