Τουρισμός

Εverty: Θέλει να επενδύσει €100 εκατ. στο ελληνικό real estate σε βάθος 4ετίας (pics)

  • Στεφανία Σούκη


Στο επίκεντρο boutique ξενοδοχεία, βίλλες και γραφεία υψηλών προδιαγραφών - Οι πρώτες επενδύσεις σε Σαντορίνη και Πελοπόννησο

Ξενοδοχεία, κυρίως boutique μονάδες, πολυτελείς κατοικίες αλλά και γραφεία υψηλών προδιαγραφών θέλει να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της η Everty, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων, η οποία έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες επενδυτικές κινήσεις της στη χώρα μας.

Στόχος, η τοποθέτηση κεφαλαίων ύψους 100 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας στην εγχώρια αγορά premium γραφείων και στη φιλοξενία, έχοντας ξεκινήσει ήδη από τις πρώτες επενδύσεις σε Σαντορίνη και Πελοπόννησο.

Η εταιρεία, με γενικό διευθυντή στην Ελλάδα τον κ. Νικόλαο Ρούπακα (πρώην στέλεχος της επενδυτικής Bluehouse η οποία «τρέχει» το εκπτωτικό κέντρο McArthurGlen στα Σπάτα και το Fashion City Outlet στη Λάρισα) είναι μέλος του ομίλου YNV, ενός κονσόρτιουμ πολυεθνικών εταιρειών που επενδύει και δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς παγκοσμίως, από την τεχνολογία και την εκπαίδευση, έως την φιλοξενία και το real estate.

Το επίσημο ελληνικό ντεμπούτο της εταιρείας έγινε εν μέσω πανδημίας, στις αρχές του 2021, με το δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι «από τους πλέον δημοφιλείς και ασφαλείας τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, μία γεωγραφική περιοχή που προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες».

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου ξενοδοχείου, Iconic Santorini, που εντάσσεται πλέον στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.

Το πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, αποτελεί, σύμφωνα με τους επιτελείς της Everty, μια «κορυφαία επένδυση σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως.

Το πολυτελές συγκρότημα αποτελείται από 19 υπόσκαφες σουίτες – με ιδιαίτερη αισθητική που συνδυάζουν την μοναδική θέα της Καλντέρας, την αυθεντική εμπειρία και τις σύγχρονες, state of the art εγκαταστάσεις – και υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία ελληνικής φιλοξενίας με προσωπική φροντίδα και πολυτέλεια».

Το Iconic Santorini έχει ήδη συγκεντρώσει διεθνή βραβεία με πιο πρόσφατα τον τίτλο Greece’s Leading Luxury Boutique Hotel στα World Travel Awards 2019, τη βράβευση Best Luxury Boutique Hotel on a Global Level (2020) και Best Island Hotel on a Global Level (2021), από τα Haute Grandeur Global Awards και Honeymoon Hideaway Boutique Hotel (2021) από τα iLuxury Awards.

To Iconic Santorini, αποτελεί τη δεύτερη τοποθέτηση της Everty στη χώρα από την αρχή του 2021 με την πρώτη τοποθέτηση να αφορά στο έργο Petrothalassa Villas στην Ερμιονίδα της Πελοποννήσου σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Potiropoulos & Partners και βραβευμένο στο πλαίσιο των German Design Awards.

Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση της Everty, στην Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι «ένα καθιερωμένο hotspot ταξιδιωτών με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ένα εκλεπτυσμένο, χαλαρωτικό περιβάλλον», για βίλες, η κατασκευή των οποίων πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά.

«Στοχεύουμε σε ένα ευρύ φάσμα κορυφαίων ακινήτων, τα οποία μπορούν να αποδώσουν ένα σταθερό, προβλέψιμο λειτουργικό εισόδημα και μακροπρόθεσμη υπεραξία κεφαλαίου.

Στόχος μας είναι να επενδύσουμε και να διαχειριστούμε ακίνητα στρατηγικού χαρακτήρα στον κλάδο του τουρισμού και φιλοξενίας, βιώσιμα και σύγχρονα γραφεία που ενισχύουν την παραγωγικότητα, έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ευεξίας, καθώς και και κατοικίες που καθιστούν τη χώρα ως τον ιδανικό προορισμό για επίσκεψη, εργασία και διαμονή», αναφέρουν οι επιτελείς της εταιρείας.

O όμιλος της Everty έχει μακρά παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, με παρουσία σε Βουλγαρία και Κύπρο, ενώ τώρα επιλέγει την Ελλάδα ως χώρα με προοπτική για μελλοντική ανάπτυξη.

Ενδεικτικά στα περιουσιακά στοιχεία της Everty στη Βουλγαρία περιλαμβάνονται το «Perform Business Center», έναν από τους πιο γνωστούς επιχειρηματικούς χώρους της Σόφιας. Επιπλέον, ο όμιλος διαθέτει ακίνητα, γραφεία, κτίρια μικτής χρήσης και χώρους φιλοξενίας σε ΗΠΑ, Κίνα, Νιγηρία και Βιετνάμ.

Διαβάστε ακόμη:

HIG: Εκκινεί τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων για το mega logistic center στον Ασπρόπυργο

«Καταιγίδα» πλειστηριασμών την Τετάρτη – Για ποια γνωστά ονόματα θα χτυπήσει το σφυρί

ΚΙΝΑΛ: Αλλαγή πλεύσης από Παπανδρέου – Επιδιώκει μετωπική με Ανδρουλάκη ενόψει του β’ γύρου