Η ITB, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως που πραγματοποιείται στη Γερμανία, υποδέχεται από σήμερα και πάλι επαγγελματίες και κοινό, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας. Τιμώμενη χώρα είναι η Γεωργία, ενώ έμφαση στη φετινή διοργάνωση δίδεται στις απευθείας (B2B) συναντήσεις στελεχών και στις αναδυόμενες μορφές τουρισμού.

Στο πλαίσιο της ITB και με το σύνθημα «Ανοιχτοί στην αλλαγή», από σήμερα έως και την Πέμπτη στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου φιλοξενούνται περισσότεροι από 5.500 εκθέτες από 161 χώρες -μεταξύ των οποίων o EOT και το υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας- 400 ομιλητές και 200 πάνελ.

Η Γεωργία, ως τιμώμενη χώρα, χρησιμοποιεί το σλόγκαν «ατελείωτη φιλοξενία», προκειμένου να αναδείξει το τουριστικό προϊόν του Καυκάσου. Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, από κοινού με την κυβερνήτη – δήμαρχο του Βερολίνου Φραντσίσκα Γκίφαϊ, επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

Ως σημαντικότερη καινοτομία της φετινής ITB αναδεικνύεται το «υβριδικό στούντιο», όπου θα φιλοξενηθούν συνεντεύξεις Τύπου και παρουσιάσεις, με φυσική και ψηφιακή παρουσία.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία μπλοκάρει την ευρωπαϊκή συμφωνία για τα ηλεκτρικά οχήματα

Αναδρομικά πρόστιμα έως και 65 χρόνια(!) για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Γερμανία: Η κυβέρνηση σκοπεύει να αποκλείσει από το δίκτυο 5G τις εταιρείες από την Κίνα