Η έκθεση Horizons, Regional Travel Outlook 2024 της Skyscanner Partners, αποκαλύπτει τις πιο πρόσφατες αναζητήσεις και τάσεις προορισμών για την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου, με την Αθήνα, τη Ζάκυνθο, τη Μύκονο, το Ηράκλειο και την Κέρκυρα, να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Οι προορισμοί της Ελλάδας και της Ισπανίας, καταλαμβάνουν 6 από τις 10 πρώτες θέσεις παγκοσμίως για τους ταξιδιώτες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με μέση διάρκεια ταξιδιού περίπου 6 έως 8 ημέρες, εκφράζοντας έτσι μια έντονη επιθυμία για διακοπές στην Ευρώπη.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, η Ζάκυνθος βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας, η Μύκονος στην 6η θέση, το Ηράκλειο στην 7η θέση και η Κέρκυρα στην 8η θέση.

Στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών προορισμών για τα καλοκαιρινά ταξίδια των ταξιδιωτών από την αμερικανική ήπειρο βρίσκεται η Αθήνα, η οποία καταλαμβάνει την 10η θέση στη λίστα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και σε αυτή την κατηγορία, τα «ταξίδια οπουδήποτε» βρίσκονται στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν το Τόκιο, η Ρώμη, το Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε της Αργεντινής, το Ορλάντο, η Μαδρίτη, η Μανίλα, το Παρίσι και η Μπανγκόκ, με τη μέση διάρκεια του ταξιδιού, να υπολογίζεται από 12 έως 15 ημέρες.

Οι ταξιδιώτες από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, επιλέγουν γνωστούς ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς θερινούς προορισμούς. Η Αθήνα βρίσκεται στην 5η θέση της δεκάδας και έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια του ταξιδιού, κατά 11 ημέρες από το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε ακόμη:

ΒοfA: Γιατί επιλέγει Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς έναντι Εθνικής και Alpha Bank (γραφήματα)

Οι ιταλικοί κολοσσοί Eni, Fincantieri και RINA συνεργάζονται για την απαλλαγή της Ναυτιλίας από τον άνθρακα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσωρινός ανάδοχος για τον ΒΟΑΚ – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ