Το ταξίδι τους στον ταχεία αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού πολυτελείας ξεκίνησαν οι πρώτοι σπουδαστές του HOSPITALITY FORWARD, του εκπαιδευτικού προγράμματος που δημιούργησαν το 2023 ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με όραμα να εκπαιδεύσουν και να προσελκύσουν νέους στη δυναμική τουριστική βιομηχανία και βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι σπουδαστές στις ειδικότητες του Ειδικού Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ) και του Στελέχους Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, επισκέφτηκαν, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, τα παραθαλάσσια θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos στη Χαλκιδική, Sani Resort και Ikos Resorts, με στόχο γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας μίας ξενοδοχειακής μονάδας υψηλών προδιαγραφών. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι νέοι επαγγελματίες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις πέντε αστέρων του Ομίλου Sani/Ikos και γνώρισαν από κοντά τις πρακτικές που εφαρμόζει ο Όμιλος για την παροχή απαράμιλλης φιλοξενίας στους επισκέπτες. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα στελέχη του Ομίλου Sani/Ikos, αλλά και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την αγορά του τουρισμού, την ανάπτυξη και εφαρμογή των δεξιοτήτων στην καθημερινή τους εργασία και τη σταδιοδρομία τους, έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να εργαστούν τη φετινή τουριστική σεζόν στα πολυτελή θέρετρα του Ομίλου.

Απαντώντας στην αυξημένη ανάγκη για κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στον κλάδο του τουρισμού, ο Όμιλος Sani/Ikos και ο Όμιλος ΑΚΜΗ εισήγαγαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD, προσφέροντας σπουδές διεθνούς κύρους, καθώς και εξασφαλισμένη εργασία στα θέρετρα του Ομίλου στην Ελλάδα, με άμεσο ξεκίνημα καριέρας, χωρίς να απαιτείται πρακτική άσκηση. Το HOSPITALITY FORWARD ενισχύει το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας με 150 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης που χρηματοδοτεί εξολοκλήρου ο Όμιλος Sani/Ikos, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν performance bonus, ύψους 1.000 ευρώ, με την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Οι ενότητες του προγράμματος πραγματοποιούνται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε όλη τη χώρα, ενώ το βιωματικό σκέλος υλοποιείται τόσο στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού ομίλου, όσο και στα ξενοδοχεία Sani Resort και Ikos Resorts, στην Ελλάδα.

Οι εγγραφές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-25 του HOSPITALITY FORWARD ξεκίνησαν ήδη, με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.hospitalityforward.gr.

O Όμιλος Sani/Ikos επενδύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων του, ενώ συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς φορείς, αλλά και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την προώθηση της αριστείας και την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας στον τουριστικό κλάδο. Σήμερα, ο Όμιλος Sani/Ikos απασχολεί 7.000 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 5.500 εργάζονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Oι νεότερες εκτιμήσεις για ΗΠΑ, Ευρώπη, πληθωρισμό και ανάπτυξη – Πού «βλέπει» τον S&P 500

Παθητικά σπίτια: Τι είναι και πώς λειτουργούν

Αγορά κατοικίας: Μείωση τιμών, αύξηση ενοικίων στην Ευρωζώνη το 2023 – Η εικόνα της Ελλάδας (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ