Τουρισμός

ΙΑΤΑ: Μειωμένη κατά 63% η διεθνής επιβατική κίνηση τον Μάιο

  • newsroom


Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι διεθνείς πτήσεις, ακολουθούμενες από εσωτερικές πτήσεις σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα

Η διεθνής αεροπορική κίνηση Μαΐου μειώθηκε κατά 63%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και τα προ-κορωνοϊού επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

Σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης και το δημοσίευμα του Reuters, το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι διεθνείς πτήσεις, ακολουθούμενες από εσωτερικές πτήσεις σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Ο γενικός διευθυντής της IATA, Ουίλ Ουάλς, κάλεσε τις κυβερνήσεις σε καλύτερο συντονισμό προκειμένου να ενισχυθεί η στήριξη στον κλάδο. «Αποφάσεις όπως αυτές για τους ελέγχους επιβατών για κορονοϊό, εντείνουν το μπέρδεμα για τους καταναλωτές» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης στο β’ εξάμηνο του 2021, ο Ουάλς σημείωσε πως «φαίνεται πως η ζήτηση επιστρέφει και πως υπάρχει μεγαλύτερη θέληση των καταναλωτών για ταξίδια. Ωστόσο, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τη ζήτηση στο δεύτερο μισό του έτους».

Διαβάστε ακόμα

Goldman Sachs: H μετάλλαξη Δέλτα περιπλέκει την κατάσταση στον τουρισμό και τα ταξίδια

Αυτός είναι ο Marina Tower – Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στο Ελληνικό (pics+vid)

Ποια είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (γραφήματα)