Με σύμμαχο την επιχειρηματική οικογένεια Νταγιάν από το Ισραήλ και με μία πρώτη συμφωνία με τους επιτελείς της Brown Hotels για τα πρώτα της ξενοδοχεία στην Ομόνοια κάνει την είσοδό της στην ελληνική αγορά η αλυσίδα Isrotel από το Τελ Αβίβ.

Η εταιρεία, με 24 ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό της, επιχειρεί τώρα το πρώτο της βήμα εκτός της ισραηλινής αγοράς από φέτος την άνοιξη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της επέκτασής της εκτός συνόρων με επίκεντρο, σε μία πρώτη φάση, τη χώρα μας και την Κύπρο.

H Isrotel ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Τέλ Αβίβ την πρόθεσή της να επεκταθεί στην ελληνική αγορά μέσα από το νέο διεθνές της brand “Aluma Resorts & Hotels”, κίνηση που γίνεται σε σύμπραξη και με την οικογένεια Νταγιάν.

Το όνομα των Νταγιάν είχε έρθει στο προσκήνιο και είχε ακουστεί ευρέως στη χώρα μας το 2021 όταν διεκδίκησε στο διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μέσω της Vivion Investments το πολυσυζητημένο ακίνητο της πρώην Αμερικανικής Βάσης των Γουρνών στην Κρήτη (σ.σ. το οποίο κατέληξε τελικά στην R.E.D.S. του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με την οικογένεια, με σημαντικές επενδύσεις και στο real estate μέσω και του Dayan Family Office, έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια «αθόρυβα» στην απόκτηση ακινήτων στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και ξενοδοχεία που λειτουργούν υπό τη διαχείριση των Brown Ηotels.

Με το δεδομένο ότι πλέον η δραστηριότητα των Brown στην Ελλάδα περνά στη φάση της ωρίμανσης με συμφωνίες και συνεργασίες που μπορεί να φέρουν μεγαλύτερες αποδόσεις και υπεραξία για την αλυσίδα που ίδρυσαν πίσω στο 2010 Leon Avigad και Nitzan Perry- εξ’ ού και η πρόσφατη συμφωνία franchise με τη Hilton για τα δύο ξενοδοχεία σε Αγίους Θεοδώρους και Χανιά- η Brown προχωρά τώρα σε ένα νέο, επόμενο βήμα:

Αυτή τη φορά με την Isrotel για ξενοδοχεία, κατά τις πληροφορίες, που λειτουργούν ήδη υπό τη διαχείριση των Brown Hotels ή πρόκειται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας στα πέριξ της Ομόνοιας και θα περάσουν κάτω από την ομπρέλα της Isrotel.

Από την πλευρά της, η Isrotel έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα στην στελέχωση της ομάδας των Aluma Hotels δεδομένου ότι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν στις αρχές αυτού του μήνα στο Τελ Αβίβ, πολύ σύντομα, ακόμη και μέσα στο Μάρτιο πρόκειται να λειτουργήσει υπό τη νέα διαχείριση της Aluma Resorts & Hotels, το ξενοδοχείο “SΚYLARK” όπως μετονομάζεται, 4 αστέρων στην Ομόνοια δυναμικότητας 199 δωματίων.

Αργότερα, τον Απρίλιο, θα ακολουθήσει το ξενοδοχείο “ANISE”, 4 αστέρων στην περιοχή Ψυρρή με 63 δωμάτια αρχικά και προοπτική για πρόσθετη δυναμικότητα 105 δωματίων συνολικά ενώ έπεται μέχρι τα τέλη του έτους το ξενοδοχείο “ADIA” δυναμικότητας 218 δωματίων.

To πλάνο επέκτασης στην ελληνική αγορά κοστολογείται από την Isrotel σε μία πρώτη φάση στα 70 εκατ. ευρώ από την Αθήνα για τα 3 ξενοδοχεία εντός του 2024 στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ θα ακολουθήσει με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις από το Ισραήλ και ένα ξενοδοχείο ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Στα μελλοντικά σχέδια της Isrotel για νέες τουριστικές επενδύσεις εντάσσονται η Κρήτη και η Κύπρος, ανάλογα με τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν αλλά και άλλες ευρωπαϊκές αγορές σε Πορτογαλία και Ιταλία.

Η εισηγμένη αλυσίδα με ιδρυτή τον Nτέιβιντ Λιούις το 1980, είναι από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στο Ισραήλ, με παρουσία και στα ξενοδοχεία πολυτελείας. Διαθέτει 24 μεγάλες μονάδες στο Ισραήλ, όπου συνεχίζει κι επεκτείνεται ακόμη και σήμερα, ενώ πλέον θεωρεί ότι έχει έρθει η ώρα να επεκταθεί σε αγορές του εξωτερικού, ώστε να επιτύχει μεγαλύτερη διασπορά ρίσκου και να τοποθετηθεί και εκτός του Ισραήλ, έχοντας κι ένα «πιστό» κοινό Ισραηλινών ταξιδιωτών που θα την ακολουθήσουν στους επόμενους σταθμούς της.

Η επέκταση στην Ελλάδα αποτελεί μία εύλογη εξέλιξη για την εταιρεία πολύ περισσότερο από την στιγμή που υπάρχει ήδη μία εξοικείωση του κοινού της με τα νέα της ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα.

Από πλευράς της Brown, o όμιλος εξακολουθεί να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ωστόσο πλέον όπως φαίνεται στην πράξη έχει περάσει σε μια πιο ώριμη φάση όσον αφορά τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά:

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Leon Avigad συν-ιδρυτής της εταιρείας ανέφερε στο συνέδριο της Prodexpo North στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τρίτη, ότι «παγώνει» την επένδυση για τη δημιουργία του 5άστερου διατηρητέου «Βιέννη» στο κέντρο της πόλης λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και εγκρίσεων που συνεπάγεται η μετασκευή του, με ανοικτό πλέον το ενδεχόμενο αξιοποίησής του με διαφορετικό τρόπο.

Μεταξύ των εναλλακτικών που εξετάζονται είναι και η εκμίσθωσή του, ενδεχομένως και ως εκπαιδευτικής μονάδας. Οι επιτελείς του ομίλου πάντως δεν έχουν εγκαταλείψει την έτερη επένδυση στη Θεσσαλονίκη, για την αξιοποίηση του της πρώην καπναποθήκης «Σακκά- Μιχαηλίδη» που προορίζεται για boutique μονάδα 4 αστέρων σε μία διετία περίπου από σήμερα, κατόπιν επένδυσης άνω των 20 εκατ. ευρώ, ενώ στο ραντάρ τους για νέες επενδύσεις είναι και η Χαλκιδική.

Διαβάστε ακόμη

Περίοδος… ανοχής μετά τη λήξη προθεσμίας για τη διασύνδεση POS – ταμειακών

Μάχη κατά της ακρίβειας: Μειώσεις 14% – 17% σε 7 κατηγορίες προϊόντων δείχνουν οι νέοι τιμοκατάλογοι

Ideal Holdings: Προσδοκίες για νέα αύξηση εσόδων το 2024 και νέα deals (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ