Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων στη χθεσινή πρεμιέρα της πλατφόρμας του Κοινωνικού Τουρισμού 2023 – 2024 όπου χιλιάδες πολίτες υπέβαλαν αιτήσεις για να ζήσουν το όνειρο των ολιγοήμερων φθηνών διακοπών, με την πλατφόρμα να ανοίγει λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Την πρώτη ημέρα, μέσα σε 11 ώρες υποβλήθηκαν 19.000 αιτήσεις που καλύπτουν 35.000 ωφελούμενους ( ζευγάρια με παιδιά). Αυτό σημαίνει ότι στην πλατφόρμα έμπαιναν 17.000 πολίτες την ώρα και υποβλήθηκαν 29 αιτήσεις το λεπτό. Αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα το σύστημα και να χρειαστεί οι μηχανογράφοι να προσθέσουν νέους servers, σύμφωνα με πηγές της ΔΥΠΑ που μίλησαν στο protothema.gr.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε χθες για την σεζόν 2023-2024 με τις αιτήσεις των πολιτών που τα ΑΦΜ τους τελειώνουν σε 1 και 2 και σήμερα σειρά παίρνουν τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για να μπορέσει να αποκτήσει φθηνές διακοπές μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ έδειξε από την πρώτη κιόλας ημέρα ότι είναι τεράστιο, καθώς η πλατφόρμα «έπεσε» από τις χιλιάδες αιτήσεις και η λειτουργία της είχε σοβαρά προβλήματα.

Για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός» της ΔΥΠΑ ξεκινά ένα μήνα νωρίτερα, την 1η Ιουλίου 2023 αντί για 1η Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr