Στις 29 Ιουλίου έχει οριστεί η δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έχει υποβάλει η ‘’Mouzenidis Travel Γραφείο Ταξιδίων Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε.’’ αναζητώντας λύση στα προβλήματα ρευστότητας, σε συνέχεια της κατάρρευσης της τουριστικής κίνησης λόγω του κορωνοϊού.

Στις 22 Ιουνίου η εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το διακριτικό τίτλο ‘’MOUZENIDIS TRAVEL’’, όπως αυτός διακρίνει την όλη επιχείρηση, «όπως και τους ακόλουθους διακριτικούς τίτλους, που διακρίνουν επιμέρους κλάδους της επιχείρησης και συγκεκριμένα, BOMO HOTELS, BOMO, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, GREKOMED, GREKOMANIA, SOLUN, ACTIVE MICE, ELION CLUB, ENIGMA MALL, ENIGMA SHOPPING CENTER, GREEK RENT, GREKOLETO, IGEN, ELLIN CAMP, BIG FISH κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης την υπ’ αριθ. 12379/10539/22.06.2021 αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρο 53 του ν. 4738/2020 και υποβλήθηκε ταυτόχρονα αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής έως τη συζήτηση της αίτησης».

Όπως επισημαίνεται σχετικά, το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής συζητήθηκε την 23.06.2021 ενώπιον της Τριμελούς Σύνθεσης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία, αφού συνεκδίκασε την αίτηση και την επ’ αυτής κύρια παρέμβαση του e-ΕΦΚΑ, δέχτηκε εν μέρει το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και απέρριψε την κύρια παρέμβαση του e-ΕΦΚΑ.

«Συγκεκριμένα, η από 23.06.2021 προσωρινή διαταγή αναστέλλει προσωρινά κάθε διαδικασία ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, εκκρεμούς ή μη, για την ικανοποίηση απαιτήσεων που έχουν γεννηθεί σε βάρος της αιτούσας μέχρι και την 23.06.2021, απαγορεύει προσωρινά τη λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου σε βάρος της αιτούσας, συμπεριλαμβανομένης και της συντηρητικής κατάσχεσης και της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης. Επίσης, απαγορεύει προσωρινά την καταγγελία των ενεργών συμβάσεων μίσθωσης της αιτούσας με τρίτους, αναστέλλει προσωρινά όλες τις προθεσμίες άσκησης αξιώσεων και παραγραφής υπό τις οποίες τελούν οι απαιτήσεις των πιστωτών, όπως και τις προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων».

Ολα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησής της την ορισθείσα δικάσιμο έως την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης και σε κάθε περίπτωση κατ’ ανώτατο όριο έως τέσσερις (4) μήνες από την 23.06.2021. Δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) ορίστηκε η 29.07.2021, την ίδια στιγμή που μέχρι τότε η διοίκηση του κ. Ιωάννη Μουζενίδη, υιό του αποβιώσαντα Μπόρις, θα έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προς αναζήτηση επενδυτή.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες πελατών που είχαν πληρώσει ‘’πακέτα’’, ακόμη και 2- 3 ημέρες πριν από την αναστολή εργασιών του ομίλου και τώρα ζητούν τα χρήματα τους, αδυνατώντας να πάνε τις διακοπές τους. Επιπλέον, μερίδα πελατών καταγγέλλει ότι ενώ η εταιρεία έχει δηλώσει ότι αναστέλλει προσωρινά τις δραστηριότητές της έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, γίνονται ακυρώσεις ακόμη και για πακέτα διακοπών που ξεκινούν στις 29 Ιουλίου με βάση την ενημέρωση που έχουν οι ίδιοι από τα ξενοδοχεία- προμηθευτές της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: 

Σφίγγει ο κλοιός – Ενώπιον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σήμερα η MLS

Ανδρέας Σιάμισιης: «Καταδικασμένη να χαθεί όποια εταιρεία δεν “πρασινίσει”»

ΑΔΜΗΕ: Αυξάνονται έως 15,6% τα τέλη χρήσης του δικτύου μεταφοράς – Aνατιμήσεις και στις χρεώσεις ρεύματος