Ενώπιον των εκπροσώπων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι προγραμματισμένο να βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο CEO της MLS, Γ. Βακάρος, σε μια προσπάθεια να αναζητηθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες η εταιρεία.

Η επιστολή που προ ημερών απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο ορκωτός ελεγκτής Ν. Παγώνης της PKF Ευρωελεγκτική που υπέγραψε την έκθεση επισκόπησης των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου 2019 της εταιρείας έχει επιταχύνει τις εξελίξεις.

Ο ορκωτός στην επιστολή του έθεσε ζήτημα ουσιαστικής αμφιβολίας όσον αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της MLS. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του γίνεται λόγος για ευρήματα που προέκυψαν έπειτα από έλεγχο και συγκεκριμένα ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων έχει καταστεί αρνητικό (στις 31/12/2019), για αρνητικό κύκλο εργασιών το 2020 λόγω επιστροφών εμπορευμάτων από πελάτες αλλά και λόγω των πιστωτικών που εκδόθηκαν, για αρνητικούς βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και ταμειακές ροές, για σημαντικές λειτουργιές ζημιές και σημαντική υποτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ταμειακών ροών.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι απουσιάζει αναλυτικό και τεκμηριωμένο Business plan και, το κυριότερο, ο ορκωτός αναφέρει πως υπάρχει ένα υπογεγραμμένο binding term sheet με την εταιρεία Corinth Investments AG (σ.σ. ο φερόμενος, όπως έχει αναφέρει το newmoney στρατηγικός επενδυτής), το οποίο όμως έχει ημερομηνία 30 Ιουλίου 2020 (!). Ο ορκωτός της PKF Ευρωελεγκτική ζητά με την επιστολή του στις 15 Ιουνίου comfort letter απευθείας από την εταιρεία προκειμένου να μπορεί να τεκμηριωθεί ότι η συμφωνία είναι σε φάση υλοποίησης ή πρόκειται να υλοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν δόθηκε, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που ήθελαν την Corinth να μην βρίσκεται στην παρούσα φάση στο κάδρο των συζητήσεων.

Ο ορκωτός αναφέρει ότι υπάρχουν γεγονότα και συνθήκες τα οποία ενδέχεται να θέσουν σε αμφισβήτηση τη χρήση της λογιστικής βάσης συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας και ζητά σειρά στοιχείων και των ενεργειών που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση για την ανάταξη αυτής της κατάστασης.

Ως «απάντηση» η MLS απέστειλε στην Επ. Κεφαλαιαγοράς επιστολή της Corinth Investments, η οποία εμφανίζεται ως υποψήφιος στρατηγικός επενδυττής, στην οποία η τελευταία αναφέρει ότι έχει προσλάβει τη Whitetip Investments, η οποία, πάντοτε σύμφωνα με την επιστολή, αναλαμβάνει κατ’ αρχήν την αναδιάρθρωση του χρέους της MLS (συμφωνία με πιστωτές, ως επί το πλείστον τράπεζες και ομολογιούχους). Όπως αναφέρει η Corinth Investments στην επιστολή της, η Whitetip θα αναλάβει σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί η μετοχή της MLS στο Χρηματιστήριο.

Παράλληλα, στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Χρίστης Ενωτιάδης, Managing Director της Corinth γίνεται λόγος για τελικές διαπραγματεύσεις με τη Mazars για να αναλάβει την εκπόνηση business plan για λογαριασμό της εταιρείας.

Η συνάντηση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου η εποπτική αρχή να αποκτήσει από τη διοίκηση της εταιρείας πληροφόρηση σχετικά με τις ενέργειες που έπονται ώστε να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της.

Διαβάστε ακόμα:

Ανδρέας Σιάμισιης: «Καταδικασμένη να χαθεί όποια εταιρεία δεν “πρασινίσει”»

Alpha Bank: Ποιοι έσπευσαν να καλύψουν το βιβλίο προσφορών – Την Τετάρτη η επίσημη τοποθέτηση του ΤΧΣ

Κορωνοϊός – Στέλεχος Δέλτα: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Η προστασία από τα εμβόλια