Για τη θερινή σεζόν του 2023 προετοιμάζεται το ντεμπούτο του πρώτου resort της One & Only στην Κέα, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη και το πλάνο πώλησης των κατοικιών.

Την ίδια στιγμή, δρομολογούνται και μετοχικές αλλαγές στο project, μία επένδυση άνω των 150 εκατ. ευρώ που αποτελεί κοινοπραξία της Dolphin Capital Investors, της Dolphin Capital Partners της Heah & Co και της Kerzner International, σε συνέχεια και της σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη το 2019.

Τη σχετική γνωστοποίηση έκανε αυτές τις μέρες η Dolphin Capital Investors στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της εταιρείας, η οποία, από την πλευρά της, προχωρά σταδιακά σε ρευστοποίηση των συμμετοχών της.

Όπως αναφέρεται σχετικά, η DCI ελέγχει έμμεσα ποσοστό 33,33% στο One & Only Kea Island έχοντας δεχθεί πρόταση για την πώληση της συμμετοχής της, σε συνέχεια και της αρχικής συμφωνίας μετόχων το 2019 που περιελάμβανε τη σχετική πρόβλεψη στην περίπτωση γενικότερα μετοχικών αλλαγών εντός του επενδυτικού οχήματος για το project.

Η Dolphin Capital Investors δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τελικό αγοραστή (δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία), πλήν της διευκρίνισης ότι το ποσό που έχει λαμβάνειν αντιστοιχεί σε 17,92 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12,8 εκατ. θα διατεθούν για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων.

Από την άλλη πλευρά, διευκρινίζεται ότι η Dolphin Capital Partners Ltd με επικεφαλής τον κ. Μίλτο Καμπουρίδη θα διατηρήσει τον ρόλο της στο κομμάτι της διαχείρισης της ανάπτυξης του έργου και των πωλήσεων του One & Only Kea Island, έχοντας παράλληλα ενημερώσει ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει το δικό της μερίδιο στο έργο.

Αντίστοιχα η One & Only θα παραμείνει στον ρόλο του διαχειριστή (operator) του resort και των ιδιωτικών κατοικιών σε συνέχεια της υφιστάμενης συμφωνίας μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που είχε υπογραφεί αρχικά.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ξενοδοχείο και οι παραθεριστικές κατοικίες, τη διαχείριση των οποίων θα έχει, όπως προαναφέρθηκε το διεθνές brand 5 αστέρων “One & Only”, αναπτύσσονται σε παραθαλάσσια περιοχή 600 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού.

To One & Only Kea Island περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν περιορισμένο αριθμό, έως 40 επώνυμων κατοικιών “One & Only Private Homes” διαθέσιμα προς πώληση, ενώ η έναρξη λειτουργίας του καθυστέρησε παίρνοντας αναβολή για το 2023 λόγω της πανδημίας και των δυσκολιών σε ό,τι είχε να κάνει με τις δυσκολίες και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών.

Όσον αφορά τις βίλλες, οι πωλήσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, με έναν σημαντικό αριθμό κατοικιών (σ.σ. κάποιων… πολλών εκατομμυρίων ευρώ) για τις οποίες έχουν «κλείσει» συμβόλαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγοραστές αφορούν ξένο κοινό, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος από το εξωτερικό για πολυτελείς κατοικίες στη χώρα μας, πολύ περισσότερο δε όταν αυτές συνοδεύονται από ένα διεθνές brand όπως αυτό της One & Only.

Οι κατοικίες του resort φιγουράρουν αυτή τη στιγμή στις αγγελίες των μεγαλύτερων γραφείων παροχής κτηματομεσιτικών υπηρεσιών για πολυτελή σπίτια με τιμές που ξεκινούν πάνω από το 1 εκατ. ευρώ για τις πιο μικρές βίλλες και ανεβαίνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις, ακόμη και πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικά, οι βίλες των δύο υπνοδωματίων έχουν επιφάνεια 283 τ.μ. (συν οι εξωτερικοί χώροι), ι μεγαλύτερες βίλες των τριών υπνοδωματίων 400 τ.μ. διαθέτουν εξωτερικούς χώρους επιφάνειας 705 τ.μ. και 225 τ.μ. (στεγασμένοι) με μία συνολική επιφάνεια των οικοπέδων στα 5,8 στρέμματα, ενώ διατίθενται και βίλες πέντε υπνοδωματίων με εσωτερικούς χώρους 824 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους σχεδόν 2.200 τ.μ. σε οικόπεδα των 7,1 στρεμμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Άρειος Πάγος και Eurostat «απειλούν» με εκτροχιασμό το δημόσιο χρέος

Το Έλατος Resort στην οικογένεια Θ. Λασκαρίδη, στην Τράπεζα Αττικής… άρχισαν τα θαύματα και στου Λιβάνη μετράνε τα φέσια

Απόστολος Κάκκος: Οι νέες επενδύσεις των Αμερικανών της Digital Realty στην Ελλάδα