Σε πέντε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα ήταν παρούσα στην έκθεση F.R.E.E στο Μόναχο (22-26/02/2023) την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, αναψυχής και κάμπινγκ στη Βαυαρία. Μάλιστα, όπως τονίζεται, ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση στο περίπτερο της Κρήτης κυρίως από επισκέπτες που προτιμούν εδώ και χρόνια την Κρήτη, εξ ου και αναφωνούσαν με χαμόγελο «mein Lieblingsort» (ο αγαπημένος μου τόπος).

Παράλληλα συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας (23-26/2/2023), στην οποία συμμετείχαν 350 εκθέτες από 33 χώρες. Την έκθεση εγκαινίασε ο Προέδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες της αγοράς με σκοπό την ισχυροποίηση των ελληνικών προορισμών και τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών. Το περίπτερο της περιφέρειας επισκέφθηκαν πέρα από πολυάριθμο κοινό, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι του τουρισμού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διεθνής έκθεση τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ. Το ίδιο διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη 45η διεθνή έκθεση τουρισμού «Travel – Utazas» στη Βουδαπέστη, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ. Η Κρήτη καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ούγγρων ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς, κυρίως για διακοπές ήλιου – θάλασσας και το 2022 την επισκέφθηκαν περίπου 40.000 Ούγγροι.

Τέλος, από 24-26/02/2023 η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στη διεθνή έκθεση τουρισμού «FERIE FOR ALLE», στο Χέρνινγκ της Δανίας. Την έκθεση στην οποία συμμετείχαν 566 Εκθέτες από όλο τον κόσμο, επισκέφθηκαν πάνω από 55.000 Δανοί, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη.

Διαβάστε ακόμη

Αναδρομικά πρόστιμα έως και 65 χρόνια(!) για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Εκλογές και γκάλοπ, πολιτικό ρίσκο, νέο deal στις ασφάλειες και γαλλοελβετικές μπίζνες στο Ελληνικό 

«Απόβαση» της Goldman Sachs στη Χαλκιδική – Τι περιλαμβάνει η μεγάλη επένδυση ύψους €108 εκατ. (pics)