Ρεπορτάζ για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα, όπου φέτος συρρέουν ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο, δημοσίευσε το παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το δημοσίευμα συνοδεύει εκτενές βίντεο με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, και Ελλήνων ξενοδόχων, οι οποίοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη φετινή τουριστική σεζόν, παρά τα προβλήματα που επιφέρουν ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις σε θέσεις εργασίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι», ανέφερε ο Β. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «αν και είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά -με την πανδημία να είναι ακόμα εδώ, με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία- βλέπουμε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ισραήλ, από όλο τον κόσμο, να έρχονται στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τουρισμός εκτιμάται ότι φέτος θα αποφέρει στην οικονομία της Ελλάδας το 80% των εσόδων του 2019, που αποτέλεσε χρονιά – ρεκόρ στη χώρα όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις.

«Μετά από δύο χρόνια σκληρής πανδημίας, χαιρόμαστε που έχουμε τους επισκέπτες μας και μια κανονική σεζόν», δήλωσε ο Μπάμπης Βούλγαρης, ξενοδόχος στην Κέρκυρα. «Η πληρότητα είναι ήδη υψηλή στα ξενοδοχεία μας και είμαστε αισιόδοξοι και για το υπόλοιπο καλοκαίρι», ανέφερε.

Ο Μιχάλης Μηναδάκης, γενικός διευθυντής πολυτελούς θερέτρου έξω από την Αθήνα, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός της ενέργειας φτάνει «σε απίστευτα επίπεδα», ωστόσο η ζήτηση για ταξίδια ήταν υψηλή και οι κρατήσεις για φέτος είχαν ξεκινήσει ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα. «Συνολικά, πιστεύω ότι το 2022 θα είναι ακόμα καλύτερο από το 2019», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Κλάους Ρέγκλινγκ: Πιθανή η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο το 2023

Κέρδη ρεκόρ για τις εταιρείες – κολοσσούς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Δημοπρασία: Στο «σφυρί» το κοστούμι που φόρεσε ο Τζακ Νίκολσον ως Τζόκερ στην ταινία ”Batman”