Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την KLEFER ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ (¨KLEFER¨) του Ομίλου KLEEMAN προχώρησε η Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Η χρηματοδότηση  αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για αυτοματοποίηση και περαιτέρω ψηφιοποίηση της  γραμμής παραγωγής θυρών ανελκυστήρων στο Κιλκίς καθώς και στην εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 349,3 KWh. Η εν λόγω υπογραφή έρχεται σε μία  χρονική στιγμή ωρίμανσης μίας σειράς από επενδυτικά projects που χρηματοδοτούνται από την Alpha Bank για να καλύψουν τα σχέδια, τόσο μεγάλων όσο και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το επενδυτικό σχέδιο της KLEFER ύψους Ευρώ 4,2 εκατ. θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης  κοινού ομολογιακού δανείου ύψους Ευρώ 3,3 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να  ανέρχεται σε 50% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 80% του κόστους του  επενδυτικού προγράμματος.

Η KLEFER Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής πορτών ανελκυστήρων από το 1999,  σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, στο Βιομηχανικό Πάρκο του Κιλκίς και παράγει αυτόματες,  ημιαυτόματες και αναδιπλούμενες πόρτες θαλάμου για οικιακούς, εμπορικούς, βιομηχανικούς και άλλους  ανελκυστήρες. Η εταιρεία είναι θυγατρική του Ομίλου KLEEMANN, ενός από τους σημαντικότερους  κατασκευαστές ανελκυστήρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά με πωλήσεις σε  περισσότερες από 100 χώρες, τοπική παρουσία σε σημαντικές αγορές όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η  Γερμανία, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και τοπική παραγωγή, εκτός από την Ελλάδα, στη Σερβία και στην Κίνα.

Από αριστερά προς τα δεξιά:Οι κ.κ. Μαντζούφας, Ζέρβας, Κολοβός και η κυρία Φαρμάκη τη στιγμή της υπογραφής

Με την υπογραφείσα σύμβαση επιτυγχάνεται ο στόχος της εταιρείας για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας και της εξοικονόμησης του ενεργειακού κόστους, που σκοπό έχει την ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητάς της, συνεισφέροντας παράλληλα στην επίτευξη, τόσο των πράσινων όσο και  των ψηφιακών στόχων του «Ελλάδα 2.0». 

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Μαΐου, στα Κεντρικά  Γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του CFO του Ομίλου KLEEMANN κ. Αριστείδη Ζέρβα και του  Finance Manager της KLEFER κ. Χρυσοβαλάντη Κολοβού, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής  Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ) κ. Νίκου Μαντζούφα. Οικοδεσπότες της  εκδήλωσης ήταν η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Wholesale Banking, κυρία Τζωρτζίνα  Φαρμάκη, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρηματικών Κέντρων της Τράπεζας, κυρία Μαρίνα  Βερυκόκκου και Στελέχη από τις Διευθύνσεις που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας δήλωσε σχετικά: 

«Αποτελεί μία βιομηχανική επένδυση στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στο Κιλκίς. Αφορά την  ανάπτυξη νέας γραμμής παραγωγής θυρών ανελκυστήρων, αποθήκη logistics, ΑΠΕ για μείωση του  ενεργειακού κόστους και ψηφιακή αναβάθμιση της Οικονομικής Διεύθυνσης και των υποστηρικτικών  τμημάτων της παραγωγής. Ένα ακόμα παράδειγμα όπου το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης  στηρίζει ενεργά την ελληνική βιομηχανία και την περιφερειακή ανάπτυξη».

O Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης σημείωσε: 

«Η σημαντική στροφή των ελληνικών επιχειρήσεων στις επενδύσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό  των δομών τους αποτελεί ισχυρή ένδειξη των θετικών προοπτικών που ανοίγονται για την ελληνική  οικονομία. Η KLEFER αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση επιχείρησης που είδε τις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης ως ευκαιρίες προκειμένου να εξελιχθεί περαιτέρω και να ενισχύσει την  ανταγωνιστικότητά της. Η Alpha Bank, ως η Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στηρίζει  αυτή την εθνική προσπάθεια, προσφέροντας αφενός χρηματοδότηση και αφετέρου, μέσω των  εξειδικευμένων Στελεχών της, την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη, ώστε οι επενδύσεις των  Πελατών της να καταστούν περισσότερο αποδοτικές και συνάμα ωφέλιμες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου KLEEMANN, κ. Νικόλαος Κουκούντζος τόνισε:  

«Η KLEFER έχει καταστρώσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο για την τετραετία 2023 – 2026, ύψους  Ευρώ 4,2 εκατ. Επενδύουμε στην Ελλάδα, με το βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια αγορά,  εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές μας μέσω νέων και καινοτόμων τεχνολογιών. Οι επενδύσεις αυτές θα  συμβάλλουν στην ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της  εταιρείας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού αυτού σχεδίου  από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την Alpha Bank, καθώς επιβεβαιώνει την  εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της εταιρείας, ενώ υποστηρίζει το όραμά μας στον Όμιλο  KLEEMANN, να αναπτυσσόμαστε διεθνώς, μέσω της καινοτομίας, προσφέροντας υψηλής  ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας».

Διαβάστε ακόμη 

Τράπεζες: Ανεβάζουν τον πήχη για την ανάπτυξη – Οι εκτιμήσεις για ΑΕΠ και επενδυτική βαθμίδα

Ρεύμα: Παρατείνεται έως τον Σεπτέμβριο ο μηχανισμός επιδότησης των λογαριασμών

$500 εκατ. για το «Explorer of the Seas»: Όσα είδαμε και μάθαμε στην επίσκεψη στo κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean (pics)

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ