τελευταίο update: 15.03

Στην έκδοση ομολόγου, ύψους 400 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Alpha Bank, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση των ελάχιστων απαιτήσεων για τα ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις (MREL).

Το ομόλογο είναι 6ετές, με δυνατότητα ανάκλησης στην πενταετία. Η τράπεζα συγκέντρωσε τα κεφάλαια των 400 εκατ.ευρώ, ενώ η ζήτηση ήταν εξαιρετικά ισχυρή και οι προσφορές ξεπέρασαν το 1,25 δισ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα της υπερκάλυψης της έκδοσης, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,125% από τα επίπεδα των 5,5% όπου είχε τοποθετηθεί η αρχική εκτίμηση (IPT).

Η Alpha Bank είχε αναθέσει να τρέξουν την έκδοση στις Citi, Deutsche Bank, JP Morgan, Société Générale και UniCredit.

Υπενθυμίζεται ότι η θέσπιση των ενδιάμεσων στόχων MREL από το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB), η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022, αποσκοπεί στη διασφάλιση επαρκών ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων στις τράπεζες για την εγγύηση της ικανότητάς τους να απορροφούν ζημιές σε δυσμενή σενάρια, διασφαλίζοντας έτσι, τη συνέχεια της δραστηριότητάς τους. Για τις ελληνικές τράπεζες οι στόχοι MREL έχουν τεθεί σύμφωνα με μία μεταβατική περίοδο, ώστε ο τελικός δεσμευτικός στόχος να τοποθετείται χρονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Διαβάστε ακόμη

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Οι νέες επενδύσεις στην ΑΙ και οι δυο ελληνικές startup στο portfolio του «Mr.Facebook» (pics)

Oι 5 φθηνότερες και οι 5 ακριβότερες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας (πίνακες + γράφημα)

Κύθνος: Το project «Εξυπνο Νησί» και η εμβληματική επένδυση των 30 εκατ. του πρώην ΞΕΝΙΑ στα Λουτρά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ