Τράπεζες

Alpha Bank: Με υπερκάλυψη κλείνει αύριο το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

  • newsroom


Πρώτη τράπεζα με κάτω από 6.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα

Ολοκληρώνεται αύριο 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Τράπεζα επιτυγχάνει τον στόχο για αποχωρήσεις 350 – 400 εργαζομένων, καθώς ήδη πάνω από 500 εργαζόμενοι έχουν πατήσει το κουμπί εξόδου.

Το πρόγραμμα εθελουσίας της Alpha Bank ήταν στοχευμένο και σε πλήρη συνάφεια με το εν εξελίξει σχέδιο μετασχηματισμού της. Ο μετασχηματισμός αυτός που έχει ως επίκεντρο την ψηφιοποίηση των εργασιών και των προσφερόμενων προϊόντων αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε νέες προσλήψεις προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τράπεζα θα προχωρήσει σταδιακά σε τουλάχιστον 200 προσλήψεις.

Με τις αποχωρήσεις από το τρέχον πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η Alpha Bank θα είναι η πρώτη που θα μειώσει το σύνολο των εργαζομένων της στην Ελλάδα κάτω των 6.000 ατόμων.

Στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank το ανώτατο όριο αποζημίωσης για την άμεση αποχώρηση ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, ενώ προσαυξάνεται για τους εργαζόμενους άνω των 56 ετών που εργάζονται σε συγκεκριμένες κεντρικές διευθύνσεις και κατέχουν ανώτερες διοικητικές θέσεις. Δεδομένης της μικρότερης χρονικής απόστασης έως τη συνταξιοδότηση για αυτή την κατηγορία εργαζομένων, η αποζημίωση είναι ιδιαιτέρως ελκυστική και αντιστοιχεί, κατά μέσο όρο, σε περίπου 60 καθαρούς μισθούς.

Ως προς την επιλογή του 3ετούς sabbatical που είναι η άλλη εναλλακτική που προσφέρει το πρόγραμμα, το ανώτατο όριο ορίζεται σε 200.000 ευρώ, με τον εργαζόμενο να λαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical το 50% του μισθού του, με ανώτατο πλαφόν. Επιπλέον, ανάλογα με τον χρόνο της οριστικής αποχώρησης, λαμβάνει το πρώτο έτος το 80% της αποζημίωσης, το δεύτερο έτος το 60% και το τρίτο, και τελευταίο, έτος του προγράμματος το 45% της αποζημίωσης.

To προσωπικό της Alpha Bank που θα αποχωρήσει διατηρεί το σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων και όρων σε δάνεια και κάρτες, μέχρι την ημερομηνία εξόφλησής τους, υπό την προϋπόθεση πως εξυπηρετούνται κανονικά. Λαμβάνει, επίσης, το σύνολο του ατομικού αποταμιευτικού προγράμματος (εισφορές εργαζόμενου και τράπεζας, περιλαμβανομένων αποδόσεων), ενώ διατηρεί την πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical ή για δύο έτη μετά την αποχώρηση, εφόσον επιλέξει την άμεση αποχώρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Σταύρου, Παντελιάδης, Μαυροειδή, Μαχαίρας: Αυτό είναι το μέλλον των Σούπερ Μάρκετ

Τα 10 πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας – Πόσο πληρώνουν (λίστα)

Έρευνα – DNV: Επενδύσεις $800 δισ. ως το 2050 για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας