search icon

Τράπεζες

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ομολόγων του Project Cosmos

Αναφορικά με την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ.

Την ολοκλήρωση της Συναλλαγής Cosmos, αναφορικά με την πώληση του 51% των ομολογιών Mezzanine και Junior εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ), ύψους περίπου 3,41 δισ., ανακοίνωσε η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (μητρική εταιρεία του ομίλου Alpha Bank, ο ‘Όμιλος’) ανακοινώνει την ολοκλήρωση της Συναλλαγής Cosmos, σύμφωνα με τη δεσμευτική συμφωνία που συνήφθη στις 18.10.2021 με εταιρεία που διαχειρίζεται και συμβουλεύει η Davidson Kempner Capital Management LP (η “Davidson Kempner”), αναφορικά με την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ. (η «Συναλλαγή Cosmos» ή “Project Cosmos”).

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής Cosmos αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την εξυγίανση του ισολογισμού του και την βελτίωση των αποτελεσμάτων του.

Διαβάστε ακόμη

Αγγελική Φράγκου: Επιστροφή στα κέρδη για την εταιρεία-κολοσσό Navios Maritime Holdings

Τουρκία: Δραματικές ώρες για τη λίρα – Φόβοι για capital controls

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι επιστήμονες αναθεωρούν τις προβλέψεις για το 2022

 

Exit mobile version