Τράπεζες

Caixabank: Στο τέλος του β΄ τριμήνου η συμφωνία με τα συνδικάτα για την περικοπή θέσεων εργασίας

  • newsroom


Η εφημερίδα Cinco Dias ανέφερε την Πέμπτη ότι η Caixabank μπορεί να προχωρήσει σε περικοπές από 7.000 έως και 8.000 θέσεων εργασίας

Η ισπανική τράπεζα Caixabank αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία με τα συνδικάτα τους προσεχείς μήνες για τις περικοπές θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τη συγχώνευσή της με τη μικρότερη ανταγωνιστική τράπεζα Bankia.

Το πρακτορείο Reuters φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις του CEO του πιστωτικού ιδρύματος Gonzalo Gortazar, ο οποίος όμως δε διευκρίνισε πόσες θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει η τράπεζα.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, δημιούργησε τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, με αξία περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αναμένουμε να ξεκινήσουμε συνομιλίες με τα συνδικάτα μετά το Πάσχα … και να κλείσουμε τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε ο Γκορταζάρ μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Η ισπανική εφημερίδα «Cinco Dias» ανέφερε την Πέμπτη ότι η Caixabank μπορεί να προχωρήσει σε περικοπές από 7.000 έως και 8.000 θέσεων εργασίας μετά τη συγχώνευση, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Διαβάστε ακόμα:

Χ.Α: Ανοδική αντίδραση με οδηγό τις ευρωπαϊκές αγορές

Κρουαζιέρα: Ποιες εταιρείες – κολοσσοί επιλέγουν την Ελλάδα για αυτό το καλοκαίρι

ΓΕΚ Τέρνα: Άνω του 27% το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη

Απόρρητο Απόρρητο