Τράπεζες

Credit Suisse: Μείωση εσόδων και διεύρυνση ζημιών στο α΄ τρίμηνο – Μπαράζ αποχωρήσεων

  • newsroom


Αντιμέτωπη με δικαστικά κόστη η ελβετική τράπεζα, ανακοίνωσε την αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή και του επικεφαλής της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού

Μείωση εσόδων για το α’ τρίμηνο ανακοίνωσε η Credit Suisse, η οποία έκανε επίσης γνωστό ότι αναδιοργανώνεται το εκτελεστικό της συμβούλιο , καθώς η ελβετική τράπεζα είναι αντιμέτωπη με δικαστικά έξοδα και με τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα τριμήνου μειώθηκαν κατά 42% σε ετήσια βάση στα 4,41 δισ. φράγκα. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 4,93 δισ. φράγκων. Η εταιρεία τόνισε ότι η αστάθεια της αγοράς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μείωση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου, είχαν πλήξει τις επιδόσεις της στη διαχείριση πλούτου και στην επενδυτική τραπεζική.

Σε ό,τι αφορά τα δικαστικά έξοδα, τα λειτουργικά κόστη αυξήθηκαν κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, η τράπεζα ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών στα 273 εκατ. φράγκα έναντι ζημιών 252 εκατ. φράγκων πριν από ένα χρόνο.

Η τράπεζα τόνισε ακόμη πως αναμένει ότι τα προβλήματα στην αγορά θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες, και επανέλαβε ότι το 2022 θα είναι μια μεταβατική χρονιά, καθώς θα εφαρμόζει τις αλλαγές στρατηγικής.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Credit Suisse, αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής Ντέιβιντ Μάδερς.

Η τράπεζα διόρισε την Φρανσέσκα ΜακΝτόναχ, επικεφαλής στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική από τον Οκτώβριο.

Επίσης, αποχωρεί ο CEO της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού, Χέλμαν Σίτοχανγκ, ενώ αποσύρεται από τη θέση του συμβούλου ο Ρομέο Σερούτι.

Διαβάστε ακόμη:

ΥΠΕΝ: Φθηνό ρεύμα από τους Δήμους για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Έλον Μασκ: Η αποζημίωση που θα δώσει αν σπάσει τη συμφωνία για το Twitter (vid)

Deutsche Bank: Κερδοφορία για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, αλλά και «καμπανάκι» για τα κόστη