Την επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης της επενδυτικής της τραπεζικής ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η ελβετική Credit Suisse, μέσω της πώλησης σημαντικού μέρους του τομέα τιτλοποιημένων προϊόντων της (SPG)  στην Apollo Global Management.

Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα, η μεταβίβαση, μαζί με την πιθανή πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων σε τρίτους επενδυτές, αναμένεται να μειώσει τα SPG assets από περίπου 75 δισ. δολ σε 20 δισ δολάρια.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει ένα «σημαντικό βήμα προς τη διαχειριζόμενη έξοδο από το κομμάτι των τιτλοποιημένων προϊόντων, που αναμένεται να αποβάλει σημαντικά το ρίσκο για την επενδυτική τράπεζα και να τη βοηθήσει να αποδεσμεύσει κεφάλαια για να επενδύσει στη βασική δραστηριότητα της Credit Suisse».

Η Credit Suisse στα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε μια τεράστια στρατηγική αναδιάρθρωση, και την ίδια ώρα με μια σημαντική ζημιά στα αποτελέσματα τριμήνου, λόγω υποτονικών εσόδων από την επενδυτική τραπεζική και δικαστικών δαπανών που σχετίζονται με μια σειρά αποτυχιών συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνου.

Διαβάστε ακόμη:

Ο «χάρτης» των Airbnb στην Ελλάδα: Στα €3,4 δισ. η αγορά το 2022 με 130 χιλ. ακίνητα και 45 εκατ. διανυκτερεύσεις (πίνακες)

Ενέργεια: Την ανιούσα παίρνουν και πάλι οι τιμές

Νίκος Λαβίδας: Το στρατηγικό σχέδιο του νέου επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος