Σε d-day εξελίσσεται η σημερινή για την Attica Bank, αφού – εφόσον δεν ζητηθεί νέα παράταση – εκπνέει η προθεσμία που είχε η δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) για την υποβολή business και capital plan.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η DBRS κατέθεσε και επισήμως το πόρισμά της για τη ζημιά που θα προκύψει για την Attica Bank από την ένταξη του χαρτοφυλακίου Omega, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, στον «Ηρακλή». Αυτό, όπως έγκαιρα είχε γράψει το newmoney υπολογίζεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες τιτλοποιήσεις, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καλυφθεί από την τράπεζα, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων, υπολογίζεται στα 550 εκατ. ευρώ (κόστος 200 εκατ. ευρώ από Astir I και ΙΙ και πέριξ των 100 εκατ. ευρώ από τη Metexelixis που, πιθανότατα δεν θα ενταχθεί στον «Ηρακλή»).

«Στο πλαίσιο αξιολόγησης της στρατηγικής της τράπεζας για ενδεχόμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «ΗΡΑΚΛΗΣ 2», ολοκληρώθηκε σήμερα η λήψη, από τον διεθνή οίκο παροχής πιστοληπτικής
αξιολόγησης DBRS, των προκαταρκτικών εκθέσεων πιστοληπτικής αξιολόγησης για ομολογίες υψηλής σειράς εξόφλησης των τιτλοποιήσεων ΜΕΑ Omega, Astir 1 και Astir 2 που θα λαμβάνουν την απαιτούμενη από το πρόγραμμα βαθμίδα BB-», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, η διοίκηση της τράπεζας θα προβεί, με βάση το σύνολο των πληροφοριών και τα διαθέσιμα σενάρια, σε αξιολόγηση των εναλλακτικών επιλογών για σκοπούς κατάρτισης αφενός, του πλάνου κεφαλαιακών ενεργειών αφετέρου, του επιχειρηματικού σχεδίου, σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα προς επένδυση κεφάλαια των βασικών μετόχων της τράπεζας».

Υπενθυμίζεται πως στο «τραπέζι» των μετόχων συζητούνται διάφορες εναλλακτικές, από τη μερική αξιοποίηση του «Ηρακλή», έως και την τμηματική πραγματοποίηση ΑΜΚ σε βάθος διετίας, πέραν, δηλαδή, της δρομολογούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 365 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τέλος χρόνου την Παρασκευή για τα δικαιολογητικά, αλλιώς επιστρέφεται διπλή

Κικίλιας: Επέκταση στις απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Ελλάδα και τους χειμερινούς μήνες

Σύσταση buy για την Jumbo από την Eurobank Equities – Στα €17,20 η νέα τιμή – στόχος