ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Deutsche: «Βλέπει» αύξηση 42% στη μετοχή της Alpha Bank

Ποια είνα η νέα τιμή στόχος που δίνει για την τράπεζα - Περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και οργανική δημιουργία κεφαλαίου βλέπει ο οίκος

Απαρέγκλιτα τηρεί το πρόγραμμά της και τo guidance που έδωσε στους  επενδυτές η Alpha Bank, σύμφωνα με νέα έκθεση της Deutsche Bank, η οποία  εκτιμά πως τα υψηλά κέρδη που παρουσίασε η Τράπεζα το α’ τρίμηνο θα  συνεχιστούν, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα €1,70, με 42% περιθώριο ανόδου και δίνοντας σύσταση αγοράς. Παράλληλα, ο οίκος τονίζει ότι μετά την  παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, η Τράπεζα στο επερχόμενο  Investor Day στις 7 Ιουνίου θα αναβαθμίσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της σε  μία σειρά από σημαντικά μεγέθη, βάσει του επικαιροποιημένου Στρατηγικού  της Σχεδίου.  

Ο επενδυτικός οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για το Καθαρό  Έσοδο Τόκων (ΝΙΙ), ενώ εκτιμά ότι τα κόστη αναμένεται να συμπιεστούν  περαιτέρω, ως αποτέλεσμα του επιτυχούς προγράμματος εθελούσιας που  ολοκλήρωσε η Τράπεζα τον Φεβρουάριο, αλλά και των μειωμένων προβλέψεων. Σε  αυτή την κατεύθυνση, θα συμβάλλει και η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων  Δανείων, τα οποία, όπως αναφέρει ο οίκος, αναμένεται να συνεχίσουν την πτωτική  τους πορεία.  

Παράλληλα, η Deutsche Bank κάνει ειδική μνεία στην ποιότητα του Ενεργητικού  της Τράπεζας που παρέμεινε ανθεκτική στο α’ τρίμηνο, με το κόστος πιστωτικού  κινδύνου να διαμορφώνεται στις 75 μ.β., αρκετά χαμηλότερο από τις 85 μ.β. που  ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, καθοριστική συμβολή είχαν οι  στοχευμένες ενέργειες της Τράπεζας για τον περιορισμό πιθανών νέων  καθυστερήσεων καθώς και η δημιουργία ενός αποτελεσματικού «προγράμματος  πρόληψης» για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάτι που  αναμένεται να συνεχιστεί σύμφωνα με την Deutsche Bank. 

Τέλος, ο οίκος βλέπει συνέχεια στην οργανική δημιουργία κεφαλαίου από την  Alpha Bank, η οποία, όπως αναφέρει η έκθεση, θα είναι περισσότερο από επαρκής  για να αντισταθμίσει τυχόν αύξηση των στοιχείων του σταθμισμένου ενεργητικού (RWA), την καταβολή μερίσματος και την απόσβεση του αναβαλλόμενου φόρου.

Διαβάστε ακόμη 

Μεγάλη αποκλιμάκωση στα ελληνικά ομόλογα – Δανειζόμαστε φθηνότερα από Ιταλία και Βρετανία (upd)

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – Τι οδήγησε στη συντριβή

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στους πολιτικούς αρχηγούς: Κάλπες στις 25 Ιουνίου (upd))

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ