Έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες δημοσίευσε χθες η Deutsche Βank, στην οποία διατυπώνει τις εκτιμήσεις της αναφορικά με τη δυναμική του εγχώριου τραπεζικού κλάδου «να επωφεληθεί περισσότερο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ».

Για το 2023, ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις του για το καθαρό έσοδο τόκων (NII) κατά περίπου 15%, με πιθανότητα περαιτέρω ανόδου «εάν η ΕΚΤ συνεχίσει την ‘επιθετική’ της πολιτική στην αύξηση των επιτοκίων».

Ειδικότερα, για τη μετοχή της Alpha Bank, οι αναλυτές του οίκου αυξάνουν την τιμή – στόχο σε €1,55 – από €1,45 προγενέστερα, και διατηρούν τη σύσταση αγοράς (buy), με το περιθώριο ανόδου (upside) να διαμορφώνεται στο 87%, αποτελώντας το μεγαλύτερο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

«Η μετοχή της Alpha Bank δείχνει να είναι η πιο ισορροπημένη βάσει της αναλογίας κινδύνου – απόδοσης», σημειώνεται στην έκθεση χαρακτηριστικά.

«Το β’ τρίμηνο 2022 είδαμε ενίσχυση στο καθαρό έσοδο τόκων, η οποία αναμένουμε να ενισχυθεί περαιτέρω, βάσει και της σημαντικής πιστωτικής επέκτασης. Η πρόβλεψή μας για το καθαρό έσοδο τόκων αγγίζει τα €1,4 δισ. μέχρι το 2023, αντί του 2024 που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Παράλληλα, αναμένουμε Απόδοση Ενσώματης Καθαρής Θέσης (RοTE) της τάξεως του 10% μέχρι το 2024 και ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης πάνω από 13% το 2023%, και σίγουρα πάνω από 14% μέχρι το 2024, γεγονός που θα επιτρέψει την επαναδιανομή μερισμάτων για αυτά τα δύο έτη», σημειώνει για την Alpha Bank ο γερμανικός οίκος.

Διαβάστε ακόμη

Ξενοκώστας για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ανακοίνωσε δώρο Χριστουγέννων €1,2 εκατ. στους 600 εργαζόμενους

Ενεργειακή κρίση – Σύνοδος Κορυφής: Όλοι εναντίον της Γερμανίας στην Πράγα

Πετρέλαιο: Ανεβαίνει η τιμή μετά την απόφαση του OPEC+ για μείωση της παραγωγής