Γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα, Çağatay Erciyes, παρέθεσαν σήμερα οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με την ΕΕΤ, με αφορμή τη δωρεά που έκαναν οι τράπεζες για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ο πρόεδρός της, Βασίλης Ράπανος, ενημέρωσε τον Τούρκο πρέσβη ότι οι τράπεζες έχουν ήδη αποστείλει το ποσό των 150.000 ευρώ στην Κρατική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) και το ίδιο ποσό στην Ερυθρά Ημισέληνο της Τουρκίας (Kizilay).

Ο κ. Erciyes ευχαρίστησε τις τέσσερις τράπεζες για τη συνεισφορά τους και τις διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤ, ο Βασίλης Ράπανος δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες δίνουν πάντα το παρόν σε στιγμές κρίσιμες, και η κοινωνική τους προσφορά και εταιρική υπευθυνότητα δεν γνωρίζει σύνορα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Βασίλης Ράπανος, ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την παραπάνω δωρεά, οι τέσσερις τράπεζες απέστειλαν το ποσό των 200.000 ευρώ στη μη κυβερνητική οργάνωση «Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων» (Rumvader) που εδρεύει στην Τουρκία, για την κάλυψη αναγκών στέγασης των σεισμοπαθών στην περιοχή της Αντιόχειας.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Το ΧΑ ξεπερνά και τις γεωπολιτικές δυσκολίες – Δεύτερη αγορά σε αποδόσεις το 2023

Μετρητά τέλος στις συναλλαγές με 4 νέα μέτρα – Έλεγχοι της εφορίας με κάμερες

Τεχνητή νοημοσύνη: Διακήρυξη για τη χρήση της και την ασφάλεια υπέγραψαν η ΕΕ και 28 χώρες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ