Η Credit Suisse είναι απίθανο να αποζητήσει περισσότερα κεφάλαια και η τράπεζα είναι γενικώς “υγιής”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κορυφαίου επενδυτή του ελβετικού δανειστή.

“Αν κοιτάξετε τι είπε ακόμη και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας χθες με όλους τους δείκτες, είναι όλοι υγιείς, όλα είναι εντάξει”, δήλωσε ο Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, σε συνέντευξή του στο CNBC που μεταδόθηκε την Πέμπτη. “Δεν νομίζω ότι θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια.”

“Είναι πανικός, ένας μικρός πανικός. Πιστεύω ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητος, είτε πρόκειται για την Credit Suisse είτε για ολόκληρη την αγορά”, δήλωσε στην εκπομπή “Capital Connection” του CNBC.

Τα σχόλιά του έρχονται λίγες ώρες αφότου η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει “αποφασιστική δράση” για να δανειστεί έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα (53,68 δισ. δολάρια). O ίδιος πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες επιπτώσεις από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν διαφορετικές από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, λέγοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την προστασία των καταθετών περιόρισαν περαιτέρω φόβους μετάδοσης.

“Είχαμε μια χρεοκοπία την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση, καμία σχέση με αυτό που είδαμε το 2008. Αυτό είναι μόνο ένα μεμονωμένο περιστατικό, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποκόψει κάθε πιθανότητα διάχυσης”, δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Ο πανίσχυρος Σαουδάραβας που θα μπορούσε να «σώσει» την Credit Suisse

Το θρίλερ με την Credit Suisse, οι… φθινοπωρινές εκλογές, οι «αμάν τι πάθαμε» και o «έτοιμος πρωθυπουργός»

Prodea Investments ΑΕΕΑΠ: Θέλει να αυξήσει άμεσα τη διασπορά στο 15%, ευρύτερος στόχος το 25%