Σε συνέχεια ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει ότι με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, συνεχίζεται η διαδικασία για την πώληση του υπό τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων (Project Frontier) με προτιμητέο υποψήφιο επενδυτή για περιορισμένης διάρκειας αποκλειστικές διαπραγματευσεις την κοινοπραξία Bain Capital, Fortress και doValue.

Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Σημειώνεται πως το project Frontier περιλαμβάνει 190.000 δάνεια συνολικού ύψους 6,1 δισ ευρώ. Από αυτά, το 77% (4,7 δισ. ευρώ) είναι στεγαστικά δάνεια, το 18% (1,1 δισ. ευρώ) δάνεια μικρών επιχειρήσεων και το υπόλοιπο 5% (300 εκατ. ευρώ) καταναλωτικά δάνεια.

Με τη συναλλαγή Frontier η Εθνική Τράπεζα μειώνει πάνω από 60% το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων της, με τον δείκτη των NPEs να μειώνεται στο 12% (από σχεδόν 30% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020) και το ύψος των προβληματικών δανείων να υποχωρεί στα 3,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτές είναι οι τελικές ρυθμίσεις – Τι προβλέπουν για τους ανεμβολίαστους και την αναπλήρωσή τους

Καραγιάννης: To 2022 οι διαγωνισμοί για τις τρεις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Σταϊκούρας: Το 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά