Τράπεζες

Eurobank Equities: Τα τρία «V» της ανόδου για τις τραπεζικές μετοχές

  • newsroom


Εμβόλια (Vaccines), Βελτίωση ορατότητας (Visibility), Αποτίμηση (Valuations) είναι τα τρία V που ωθούν την Eurobank Equities να αναθεωρήσει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Alpha, ΕΤΕ, Πειραιώς

Διατηρεί την εποικοδομητική στάση της έναντι των ελληνικών τραπεζών η Eurobank Equities Investment η οποία σε σημερινή έκθεση τής αξιολογεί με σύσταση αγοράς την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα ενώ αξιολογεί ως «hold» την Τράπεζα Πειραιώς. Αντιστοίχως οι τιμές στόχοι που τους αποδίδει είναι 1,25 ευρώ για την Alpha Bank, 2,73 ευρώ για την Εθνική και 1,24 ευρώ για την Πειραιώς.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε προηγούμενες εκθέσεις, «υποστηρίζαμε ότι η έλλειψη ορατότητας ήταν ο βασικός λόγος για τις χαμηλές αποτιμήσεις των τραπεζών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι θα ήταν η μεγαλύτερη ορατότητα προς το τέλος του έτους. Το πρόσφατο ράλι των ελληνικών τραπεζών (κατά 120% μεγαλύτερο από τα χαμηλά του Οκτωβρίου) επιβεβαιώνει την άποψή μας. Τα θετικά νέα από το μέτωπο των εμβολίων αυξάνουν την αισιοδοξία για επιστροφή στην κανονικότητα νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Επιπλέον, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους ωφελούμενους τόσο της διανομής εμβολίων στην ΕΕ, όσο και του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ που θα ενισχύσει περαιτέρω τις οικονομικές προοπτικές. Διατηρούμε ως εκ τούτου την εποικοδομητική μας στάση για τον τραπεζικό κλάδο».

Αποτίμηση: Οι τίτλοι των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται με 50% έκπτωση σε σχέση με τις μετοχές των «ομολόγων» τραπεζών της ευρωζώνης, και παρότι αυτό δεν φαίνεται θετικό εκ πρώτης όψεωςν όπως σημειώνει η Eurobank Equities προβλέπεται η σταδιακή γεφύρωση του «χάσματος» καθώς οι ελληνικές τράπεζες θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων τα επόμενα 1-2 χρόνια.

Η Eurobank Equities όπως αναφέρει αναμένει ταχύτερη ανάκαμψη των τραπεζικών κερδών σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της αν και εκτιμά ότι η κερδοφορία τους θα παραμείνει σχετικά περιορισμένη ως το 2022, με την απόδοση ιδίων κεφαλαίων να διαμορφώνεται περίπου στο 5%.

Διαβάστε ακόμα:

Έρευνα MRB: Ετσι θα κάνει rebranding ο ελληνικός τουρισμός – Πότε βλέπει ανάκαμψη ο κλάδος 

Γιατί εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου παραμένουν «κολλημένες» στις αποθήκες

Κορωνοϊός – εμβόλιο: Μπορείς να κάνεις μήνυση στη Pfizer ή τη Moderna για τις παρενέργειες; – Τι λένε νομικοί