Την άποψη πως οι επιχειρήσεις – ζόμπι βλάπτουν την οικονομία και την ανάπτυξη εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Greece, κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, εστιάζοντας στις βιώσιμες λύσεις που προκρίνει ο mega servicer, με προεξάρχουσα την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Διαχειριζόμαστε νομικές απαιτήσεις, ύψους 55 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ αφορούν σε επιχειρήσεις. Δέσμευσή μας ως Όμιλος είναι η βιωσιμότητα, προσφέροντας λύσεις που θα τις βοηθήσουν να ορθοποδήσουν.

Όπως η αναδιάρθρωση χρέους, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα αναγκαία κεφάλαια για τη λειτουργία τους», τόνισε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο εκδήλωσης του The Economist, με τίτλο «Sustainable finance in uncertain times», για να προσθέσει:

«Ταυτόχρονα, βρίσκουμε για τις επιχειρήσεις τα νέα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τις επενδύσεις που χρειάζονται, αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους, όπως το ΕΣΠΑ, μέσα από ειδικό help desk που διαθέτουμε. Αντιστοίχως επιδιώκουμε βιώσιμες λύσεις για ολόκληρους κλάδους, όπως με το χαρτοφυλάκιο 75 ξενοδοχείων, για το οποίο επιτυχώς βρέθηκε επενδυτής, σε μία συναλλαγή που αναμένεται να κλείσει σύντομα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική αγορά έχει την τεχνογνωσία μετά από τη μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα, τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την αναταραχή στο οικονομικό περιβάλλον.

«Πάντως, τόσο οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις, όσο και οι εκτιμήσεις των πολιτών, όπως καταγράφονται στα χαρτοφυλάκια μας των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι δεν αναμένεται βαθιά κρίση. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αυξημένες εισπράξεις που έχουμε ως εταιρεία και προέρχονται από ρυθμίσεις και όχι ρευστοποιήσεις», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Στρατηγικό deal της Sani/Ikos με το GIC της Σιγκαπούρης (pics)

Η Μποφίλιου και ο Γλυκάνισος, η Goldman Sachs και τα ξενοδοχεία, οι αρχιτέκτονες και οι βίλες του Ελληνικού 

Νέο project με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εμπορικά στην Ερμού (pics)