Έναν σύμμαχο στην προσπάθεια απόκτησης στέγης αποκτούν οι δανειολήπτες που για πάνω από μία 10ετία αδυνατούσαν να «χτυπήσουν» την πόρτα των τραπεζών ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Ο λόγος για την Individual Mortgage Solutions (IMS), η οποία μολονότι ήδη «μετρά» επτά χρόνια στην αγορά στεγαστικής πίστης, αποτελώντας τον βασικό συνεργάτη των τραπεζών στη διαμεσολάβηση για την έκδοση δανείου, εντούτοις μόλις πρόσφατα έλαβε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ως μεσίτης πιστώσεων.

«Αυτό που κάνουμε είναι να απλοποιούμε τη χρονοβόρα και πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης στεγαστικού δανείου, παρουσιάζοντας και αναλύοντας αμερόληπτα όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Έτσι, οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι επιλέγουν την πλέον συμφέρουσα λύση χρηματοδότησης. Βασικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του τρόπου εκταμίευσης των δανείων, ελαχιστοποιώντας τη φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα τραπεζών», τόνισε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης ο εις εκ των partner στην IMS, κ. Κυριάκος Καμπούρης, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει εκταμιεύσει περισσότερα από 3.000 δάνεια, ενώ πέρυσι χειρίστηκε το 9,4% του συνόλου των εκταμιεύσεων στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας εγκρισιμότητα άνω του 90%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά στεγαστικής πίστης συνεχίζει να «τρέχει» με ραγδαίους ρυθμούς, με τις εκταμιεύσεις του α’ τετραμήνου του 2022 να καταγράφουν αύξηση πέριξ του 90% σε ετήσια βάση – από 184 εκατ. ευρώ το α’ τετράμηνο του 2021 σε 348 εκατ. ευρώ το ίδιο εφετινό διάστημα. «Η IMS διαμεσολάβησε για τα 34 εκατ. ευρώ εξ’ αυτών», σχολίασε ο κ. Καμπούρης, εκτιμώντας πως στα τέλη του τρέχοντος έτους η εταιρεία θα έχει διαμεσολαβήσει για δάνεια, ύψους 120 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το μερίδιό της σε 15% σε βάθος πενταετίας από σχεδόν 10% πέρυσι. «Η παραπάνω αύξηση σε καμία περίπτωση δεν απηχεί χαλάρωση των κριτηρίων χορήγησης από τις τράπεζες. Αντιθέτως, τα πιστωτικά κριτήρια παραμένουν αυστηρά και σφιχτά. Αυτό που εντυπωσιακά έχει αλλάξει είναι ο αριθμός των αιτήσεων και η ποιότητά τους που σε μεγάλο βαθμό οδηγεί και σε ενίσχυση του ποσοστού εγκρισιμότητας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η IMS απευθύνεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα, στους οποίους παρέχει όλο το φάσμα της ενημέρωσης: από το επιτόκιο που είναι περισσότερο συμφέρον ανά περίπτωση, μέχρι το μέγιστο πλαφόν χρηματοδότησης, ανάλογα με το πιστωτικό τους προφίλ», εξήγησε από την πλευρά του, ο έτερος partner της εταιρείας, κ. Γιάννης Μαυράκης. Αξίζει να αναφερθεί πως ο δανειολήπτης δεν επιβαρύνεται με κανένα απολύτως κόστος από τη διαμεσολάβηση της IMS, λαμβάνοντας από τις τράπεζες ένα ποσοστό πέριξ του 1,2% επί του συνόλου του δανείου που εκταμιεύεται.

Για την ακρίβεια, η IMS προσφέρει μία υπηρεσία «one-stop-shop», ήτοι:

  • Λεπτομερή ενημέρωση για τα προϊόντα και το πιθανό ρίσκο
  • Πλήρη ενημέρωση σχετικά με κάθε νομική υποχρέωση και τεχνική λεπτομέρεια στον δανειολήπτη
  • Ρόλο Συμβούλου σε ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας (τεχνικά, νομικά κ.ά.)
  • Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση
  • Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και διευρυμένο ωράριο
  • Μείωση του χρόνου της διαδικασίας έως την εκταμίευση του δανείου
  • Την καλύτερη δυνατή επιλογή, αποτυπώνοντας με ακρίβεια προς το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το προφίλ του πελάτη, προτού κατατεθεί η αίτηση δανείου
  • Ευρεία γκάμα προϊόντων, βασισμένη στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και στην πιστοληπτική του ικανότητα.

Το who is who των ιδρυτών

Ο κ. Καμπούρης (φωτογραφία) είναι διαπιστευμένος εξωτερικός συνεργάτης των τραπεζών, μεταξύ αυτών των τεσσάρων συστημικών και της Optima Bank, με τον μεγαλύτερο όγκο εκταμίευσης στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα. Έχει εισαγάγει πρώτος στην ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά την υπηρεσία διαμεσολάβησης για την έκδοση στεγαστικού δανείου (Mortgage Broking), ενώ διαθέτει 23 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό χώρο και έχει υπάρξει ιδιοκτήτης καταστημάτων Franchise της Οpen24 – Eurobank.

Ο κ. Μαυράκης έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στο τμήμα Project Finance της EY (Ernst & Young), όπου παρείχε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (σχεδιασμός χρημ/κών μοντέλων, συμβουλευτικές υπηρεσίες χρηματοδότησης έργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) και ως σύμβουλος στεγαστικής πίστης στην τράπεζα Union de Creditos Inmobiliarios SA EFC (UCI).

Διαβάστε ακόμα:

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: «Η Αθήνα έχει συμμάχους – Κάθε απειλή θα τιμωρηθεί αυστηρά»

Κατασκευές: Σε αναβρασμό ο κλάδος από το ράλι τιμών στα υλικά – Κοντά στα 10 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Ο πόλεμος του φυσικού αερίου εντείνεται όσο η Ρωσία κλείνει την «κάνουλα»