Αλλαγές επέρχονται στο τραπεζικό σύστημα του Καναδά, καθώς η Royal Bank of Canada συμφώνησε να αποκτήσει την τοπική θυγατρική της HSBC Holdings έναντι 10 δισ. δολαρίων σε μετρητά. 

Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2023 και υπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τουλάχιστον 130 υποκαταστήματα, εκ των οποίων τα 45 βρίσκονται στη δυτική ακτή της Βρετανικής Κολούμπια.  

Άλλωστε, η καναδική HSBC αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας (διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 134 δισ. δολαρίων), διαθέτοντας ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πελατών σε μια σειρά κλάδων της οικονομίας

«Η HSBC Canada προσφέρει την ευκαιρία να αυξήσουμε τις δραστηριότητες και την πελατειακή μας βάση, εξασφαλίζοντας μεγάλες επιστροφές και δίνοντας αξία στους πελάτες» ανέφερε ο επικεφαλής της Royal Bank, Ντέιβ ΜαΚέι.

H εξαγορά αποτελεί μια σπάνια κίνηση εσωτερικών ανακατατάξεων στο καναδικό banking, καθώς συνήθως οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου προσπαθούν να επεκταθούν κυρίως στις ΗΠΑ.  

Πέρυσι, ενδεικτικά, οι καναδικές τράπεζες πέτυχαν δύο πολύ μεγάλα deal στην αμερικανική αγορά, με την Bank of Montreal να εξαγοράζει την Bank of the West έναντι 16,3 δισ. δολαρίων, και την Toronto-Dominion Bank να αποκτά τη First Horizon έναντι 13,4 δισ. δολαρίων.  

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο και ο «σοφός γέρων», η Motor Oil παίρνει ΑΠΕ, η HIG τον Βεϊνόγλου και… ο Σπύρος τη Λίνα!

Επένδυσες στο bitcoin; Έχασες! (πίνακες + γραφήματα + χάρτης)

10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά για τις κρύες γιορτινές νύχτες