Τράπεζες

Οι ιταλικές τράπεζες θέτουν επί τάπητος τη διάσωση της Carige

  • newsroom


Θα αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν το σχέδιο διάσωσης αποκτώντας μερίδιο από κοινού με αμερικανικό fund ιδιοκτησίας της BlackRock

Επί τάπητος βάζουν οι ιταλικές τράπεζες την Πέμπτη το θέμα της διάσωσης της Banca Carige, όπου και θα αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν το σχέδιο διάσωσης αποκτώντας μερίδιο από κοινού με αμερικανικό fund ιδιοκτησίας της BlackRock, σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλείται το Reuters.

H Carige μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης στις αρχές του έτους μετά την κίνηση της οικογένειας Malacalza, που είναι ο βασικός της μέτοχος, να μπλοκάρει σχέδιο για συγκέντρωση κεφαλαίων, με συνέπεια να εκτροχιαστεί το σχέδιο διάσωσης.

Οι ιταλικές τράπεζες συμμετείχαν στη διάσωση της Carige τον Νοέμβριο, με την αγορά υβριδικής ομολογιακής έκδοσης ύψους 320 εκατ. ευρώ που χρειάζονταν για την ενίσχυση του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα συζητήσουν αν θα μετατρέψουν αυτό το ομόλογο σε μετοχές, ώστε να βοηθήσουν στην κάλυψη του ελλείμματος κεφαλαίου της Carige ύψους 630 εκατομμυρίων ευρώ, μειώνοντας έτσι τις πιθανές επενδύσεις που απαιτούνται από το fund της BlackRock.

Η ΕΚΤ έχει στο μεταξύ ζητήσει από τρεις επιτρόπους που έχει τοποθετήσει επικεφαλής της τράπεζας με έδρα την Γένοβα, να βρουν αγοραστή για την Carige ενώ επέκτειναν και την προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έως τα μέσα Μαΐου.

Απόρρητο Απόρρητο